Bernarda Jug ne mari za političku korektnost. Što misli kaže i to glasno. Na razgovor za portal dalje.com došla je u maglovito jutro iz Virovitice do Zagreba.

Iako smo se radi razgovora povukli u prazan dio Gradske kavane stolovi do nas su se popunili čim se kamera upalila.

No, Bernarda je pokazala kako ona bez problema svakog nadglasa. Tako da je žamor kavane ispao uz razgovor s njom ispao čak i prikladna zvučna kulisa.

Natječe se na izbornoj listi Mosta u četvrtoj izbornoj jedinici. Njeno ime je na četvrtom mjestu. No, ona se bori za preferencijalni glas jer ne želi samo popunjavati žensku kvotu muškim kolegama na listi.

Ne voli se ideološki svrstavati, ali kako mi novinari to volimo raditi, najbolje ju je opisati kao hrvatsku verziju Ben Carsona.

Ako vam su bliski stavovi tog vodećeg kandidata među američkim republikancima onda je Bernarda Jug žena koju ste tražili. I ako živite u Slavoniji zaokružit ćete njeno ime na listi Mosta.

Razgovor zbog dužine donosimo u dva dijela ( teško je Bernardu prekinuti kada krene pričati), ali kada ih pogledate i kada Jug poslušate bit će vam sasvim jasno zašto radije popije čaj nego kavu. Ako će itko uvesti Tea Party iz Amerike u Hrvatsku bit će to ona.