Predsjednik stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u ponedjeljak da ga još nitko nije kontaktirao u vezi postizborne koalicije i formiranja buduće Vlade te istaknuo kako se njemu nigdje ne žuri i samo radi svoj posao.

“Niti sam ja koga snubio, niti je snubio tko mene. Pustimo, neka se odvrti”, rekao je Bandić novinarima na upit je li ga netko već kontaktirao u vezi postizborne koalicije.

Na pitanje hoće li podržati formiranje nove Vlade Bandić je rekao da će vidjeti kuda će pregovori krenuti. “Mogućnost je manjinska Vlada. Ako reforme bude na tragu onoga što smo zagovarali u svom programu, zašto ih ne bi podržali. A, što se tiče većinske koalicije, sumnjam da će se to dogoditi, pa su izgledni prijevremeni izbori odmah ili za šest mjeseci”, kazao je Bandić.

Saborski zastupnici Koalicije rada i solidarnosti bit će ratni vojni invalid brigadir Miodrag Demo, koji je izabran kao prvi na listi u VI. izbornoj jedinici, te poznata atletičarka Sandra Perković, koja je na listi u II. izbornoj jedinici bila druga iza Bandića koji, s obzirom da je gradonačelnik Zagreba, ne može biti i saborski zastupnik.

Bandić je najavio da će idućih dana učiniti sve kako bi u sljedećim danima za svoju koaliciju osigurao Klub zastupnika u Hrvatskom saboru, te poručio da se njegovi zastupnici neće priklanjati nikome, već će glasati za projekte koji su na tragu programa Koalicije rada i solidarnosti.

(Hina)