Razgovarali smo sa skoro svim Prgometovim ženama, a jednu smo i rasplakali

Na listi Mosta za 1. izbornu jedinicu nositelja Drage Prgometa nalazi se šest žena. Lista je jučer imala predstavljanje u Hrvatskom novinarskom domu, a mi smo poslije ostali porazgovarati s njima.

Nažalost, Suzana Lovrenčić je morala ranije otići pa nju nismo uspjeli snimiti. Svakoj od pet žena s te liste smo postavili šest jednakih pitanja. Jedino smo Mariji Durakovich postavili i jedno dodatno pitanje koje ju je na kraju i rasplakalo.

Naime, 33- godišnja Marija Durakovich je rođena u SAD-u, a u domovinu svojih predaka se preselila prije šest godina. Pitali smo je zašto je odlučila doći u zemlju iz koje njeni vršnjaci odlaze i dok je odgovarala smijeh joj je počeo prelaziti u suze.

Razgovor s njome nije bio neuobičajen samo zbog toga. Kako se ona još uvijek puno sigurnije osjeća dok priča engleski dogovorili smo se da joj pitanja postavljamo na hrvatskom, a ona je odgovarala na engleskom. No, zatim je spontano pred kraj razgovora odjednom progovorila hrvatski. Simbolika njenog života.

Svih pet visokoobrazovanih žena različitih karijera i zvanja pitali smo zašto bi netko glasao za Most i njihovo ime na toj listi, kada i zašto su se priključili Mostu nezavisnih lista, kojeg su političkog svjetonazora, za što se u Saboru misle zalagati, hoće li glasati po svojoj savjesti ili će poštivati stranačku stegu te kome bi od dvojice najizglednijih kandidata za premijera dale svoj glas ako bi taj glas nosio prevagu.

Pogledajte i poslušajte redom kako su odgovarale i ako planirate glasati za Most, iskoristite svoj preferncijalni glas i zaokružite jednu. Pošaljite u Sabor što više žena.

Gordana Rusak je druga na listi Mosta za 1. izbornu jedinicu.

Irena Petrijevčanin Vuksanović je treća na listi Mosta za 1. izbornu jedinicu.

Mirjana Mirić je 7. na izbornoj listi Mosta za 1. izbornu jedinicu.

Ana Dudić je 8. na izbornoj listi Mosta za 1. izbornu jedinicu

Marija Durakovich je 10. na izbornoj listi Mosta za prvu izbornu jedinicu.