Državljani Kosova i SAD-a džeparili po Zagrebu

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu lopova, kosovskog i američkog državljanstva koje tereti da su od kraja rujna, služeći se raznim lopovskim smicalicama “olakašali” trojicu ljudi starije dobi za više od sedamdeset tisuća kuna.

Dvojac u dobi od 65 i 40 godina u prvom slučaju je okrao 85-godišnjaka kojem je u prijepodnevnim satima u Ulici Pod zidom prišao mlađi osumnjičenik i sugerirao mu da mu je sako prljav od golubljeg izmeta, dok mu je za to vrijeme vrijeme drugi osumnjičenik otuđio torbicu s novcem.
Drugu krađu izveli su krajem listopada u posljepodvenim satima na Iblerovom trgu, kada je u trgovačkom centru 65-godišnji osumnjičenik dvaput odglumio spoticanje o 74-godišnjaka i pritom otvorio zatvarač na torbici oštećenika, nakon čega mu je drugi osumnjičenik iz torbice ukrao novčanik.
Lopovskom dvojcu se 11. studenog na meti našao i 82-godišnjak kojeg su pratili od poslovnice banke na Preradovićevom trgu u kojoj je podigao novac do Berislavićeve ulice. Kad je oštećeni htio ući u haustor zgrade 40-godišnji osumnjičenik je istodobno ulazio u zgradu pod izlikom razgledavanja stana koji se iznajmljuje te mu iz džepa sakoa otuđio kuverte s novcem.

(Hina)