Ekskluzivno: SDP je Dragi Prgometu ponudio mjesto premijera

Tek nekoliko sati nakon objave rezultata izlaznih anketa na parlamentarnim izborima SDP je ponudio Dragi Prgometu mjesto premijera, neslužbeno doznajemo od izvora bliskih Dragi Prgometu, kandidatu MOSTA nezavisnih lista i prvome na listi u 1. izbornoj jedinici.

Podsjetimo, prema prvim neslužbenim rezultatima koje je DIP objavio nakon 22 sata najviše mandata na nedjeljnim parlamentarnim izborima, 63, osvojila je HDZ-ova Domoljubna koalicija, a slijedi Hrvatska raste predvođena SDP-om s 52 mandata, dok je Most treći sa 17 osvojenih mandata.

U veljači ove godine Drago Prgomet podnio je ostavku na funkciju zamjenika predsjednika HDZ-a i istupio iz članstva te stranke.

Tijekom kampanje govorio je kako će MOST u Saboru dobiti dvoznamenkasti broj mandata.

– Glas za Most je glas za promjene, mi smo jedina alternativa postojećim, velikim strankama HDZ-u i SDP-u – govorio je Prgomet.

Što se tiče suradnje MOSTA s SDP-om ili HDZ-om, napominjao je kako će ona ovisiti o njihovoj spremnosti na reforme, u prvom redu javne i lokalne uprave i samouprave, odnosno, preciznije, da broj gradova i općina treba smanjiti na trećinu te da treba biti sedam županija.

Mandatima MOSTA neće trgovati ni Karamarko ni Milanović

Naglašavao je kako s mandatima koje MOST osvoji na izborima neće trgovati ni Tomislav Karamarko niti Zoran Milanović, ističući da ni HDZ niti SDP nemaju monopol nad budućnosti Hrvatske.

– Ni SDP niti HDZ nemaju monopol nad budućnosti Hrvatske, a jedini monopol mogu imati hrvatski građani – poručio je Prgomet.

– Očekujemo odličan izborni rezultat, na koncu u ove smo izbore i ušli kako bismo pobijedili. Naše namjere su jasne, gospodarski program pohvalili su mnogi neovisni ekonomski stručnjaci, proglašavajući ga jednim od najboljih u ovoj izbornoj kampanji, građani će nas podržati svojim glasovima i pokazat ćemo koliko možemo napraviti za narod koji očekuje promjene – kazao je Drago Prgomet.

Na televizijskom sučeljavanju tijekom predizborne kampanje ponovio je neke od ključnih stavova MOSTA te je ustvrdio da nema prostora za smanjenje PDV-a, a i njemački IFO institut preporučio je da se to ne čini, pa umjesto toga treba povećati neoporezivi dio plaće.

Ocijenio je da je prvo nužna reforma javne uprave i teritorijalnog ustroja kao preduvjet gospodarskog oporavka. Potrebna je depolitizacija javne uprave, a sve službenike birati na javnom natječaju, pri čemu bi samo premijer i ministri bili dužnosnici.

Prgomet se protivi zabrani pobačaja, a dodao je treba ženama reći da abortus nije kontracepcija.