Hrg: Očekivao sam da će građani više kazniti Kukuriku koaliciju

Čelnik HSS-a, jedne od stranaka Domoljubne koalicije, Branko Hrg kazao je u nedjelju, nakon objave prvih privremenih rezultata parlamentarnih izbora, kako je očekivao da će građani više kazniti Kukuriku koaliciju.

“Ima dosta građana koji na neki način žele izraziti bunt, jer glasovanje za liste kao što je Most, koje su se ‘friško’ pojavile, izražavaju bunt građana. Vjerujem da tamo ima kvalitetnih ljudi, tradicionalno opredijeljenih i da će biti prilike da se sastavi dobra i kvalitetna saborska većina”, rekao je Hrg Hini.

Na pitanje je li to stav svih u Domoljubnoj koaliciji Hrg je kazao kako s njima još o tome nije razgovarao i dodao kako bi to “bilo mudro jer, ako je suditi po prvim rezultatima, na njih se mora računati”.

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač rekao je, komentirajući prve rezultate izbora koje je objavio DIP, kako čekaju da se objave konačni rezultati. “Onda ćemo vidjeti koliko ćemo imati mandata i koliko će imati druge liste. Tek potom ćemo vidjeti možemo li samostalno sastaviti Vladu ili ćemo morati s nekim otvoriti razgovore o tome”, kazao je Kovač.

Dodao je i kako su “sva pitanja s kim će i kako će u ovom trenutku samo špekulacije”. “Uvjeren sam da ćemo biti izborni pobjednici, a konačni rezultati će reći koliki je točan broj mandata koje smo osvojili”, rekao je Miro Kovač.

(Hina)