Najbolji hrvatski instrumentalisti u Saxu

Ljubitelji vrhunske glazbe i virtuoznih instrumentalnih izvedbi doći će na svoje u ponedjeljak 30. studenog, u klubu hrvatskih glazbenika Sax!. Jedinstveni koncert ovogodišnjih dobitnika Nagrada Status, kojima se svake godine nagrađuju vrhunsko umijeće i vještina sviranja održat će se u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Tijekom spektakla pod okriljem Hrvatske glazbene unije, na pozornici će se izmjenjivati glazbenici koje su struka i kolege proglasili najboljim hrvatskim instrumentalistima u 2015. Nastupit će dobitnik nagrade za najboljeg jazz gitarista Elvis Penava, najbolji rock gitarist 2015. godine Ivan Mihaljević, najbolji jazz bubnjar Janko Novoselić i najbolji rock bubnjar Marko Duvnjak. Također, nastupit će istaknuti dobitnici Ivica Premelč (saksofon), Marko First (violina), Joe Kaplowitz (tuba i klavir), Davor Križić (truba), Luka Žužić (trombon), Zvonimir Šestak (kontrabas), kao i dobitnica nagrade za mladu nadu hrvatskog jazza, Bruna Matić na bubnjevima.

Dobitnici Statusa nastupit će uz pratnju deset izvanrednih glazbenih sastava, od kojih su neki okupljeni posebno za ovu prigodu – to su Davor Križić Experiment, Side effects, The Bonebomb, Joe Kaplowitz Trio, Kozmodrum, Marko Duvnjak & Prijatelji, Bruna Matić Quartet, Luka Žužić Quartet, Marko First Band te Penava, Ridjanović & Majdak Guitar Trio.
Ovim koncertom, koji se održava prvi put s namjerom da tijekom godina preraste u tradiciju, Hrvatska glazbena unija želi zainteresiranoj publici predstaviti glazbenike koji su, nakon godina mukotrpnog rada i odricanja, postali vrhunski instrumentalisti. Na svečanoj dodjeli održanoj u Rijeci u listopadu, struka ih je nagradila za vrhunsko umijeće sviranja u protekloj godini.

Nagrada Status dodjeljuje se od 1997. godine najboljim hrvatskim instrumentalistima u protekloj koncertnoj godini, i to u kategorijama zabavna, pop-rock i urbana glazba, narodna i etno glazba te jazz glazba. Više informacija o Nagradi Status i koncertu dobitnika Nagrade Status možete pronaći na službenoj stranici nagrada-status.hgu.hr te službenom eventu na Facebook stranici https://www.facebook.com/events/910259939056804/ .