Karamarko: HDZ u petak s Mostom počinje zadnju fazu pregovora

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je u četvrtak kako je nuđenje premijerske dužnosti čelniku Mosta nezavisnih lista Boži Petrovu jedan u nizu neuvjerljivih obrata Zorana Milanovića te dodao da HDZ u petak počinje zadnju fazu pregovora s Mostom.

“To je jedan u nizu njegovih neuvjerljivih obrata. On stalno mijenja mišljenja i teze, a interes mu je samo sačuvati fotelje. Ništa drugo”, kazao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a, vezano uz Milanovićevo nuđenje premijerskog mjesta Petrovu.

To samo pokazuje koliko je Milanović dosljedan političar i koliko Hrvatska može imati povjerenja u njegovu politiku, istaknuo je.

Karamarko smatra i da se takvim potezom SDP pokušava “vratiti u pregovore s Mostom”, no, dodao je, to nije povratak na početak, jer su neki procesi nezaustavljivi. “SDP pokušava utrčati u vlak koji već juri”, dodao je.

Uvjeren je u dogovor s Mostom, jer su, kaže, spremni i na odricanja u interesu građana te poručio da je HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji imperativ Hrvatska kao uređena država u kojoj će se bolje živjeti, a to, dodaje, neće biti moguće ako se ne počnu provoditi reforme koje HDZ priprema već tri godine.

“HDZ sutra počinje zadnju fazu pregovora s Mostom i mislim da napredujemo. Ne znam što će biti s SDP-om jer to ovisi o Mostu i njima, a HDZ je u svom priopćenju rekao sve”, naglasio je Karamarko te ocijenio da “SDP zanimaju samo fotelje” pa se, kaže, “ponekad osjeća kao da je u salonu namještaja – oko nas samo fotelje”.

SDP se stalno pokušava dočepati tih fotelja, sinekura, crnih dobrih auta, tjelesnih čuvara i sličnog. To je sve što što ih zanima, a ništa od politike i interesa građana. To je bio SDP u protekle četiri godine i to nudi i dalje, ustvrdio je Karamarko.

(Hina)