Skijalište na Sljemenu privremeno će se zatvoriti

Zagreb, Sljeme, 04.01.2015- gradonacelnik Milan Bandic u drustvu gradonacelnika Sarajeva Ivo Komsica, obisao je Sljeme i Crveni spust koji ce od utorka biti otvoren za gradjanstvo. Foto: Mario CUZIC/ZNA.HR

Skijalište na Sljemenu samo šest dana nakon otvorenja bit će privremeno zatvoreno – od ponedjeljka, 11. siječnja zatvorit će se zbog najave jakog juga i kiše, a u utorak i srijedu, 12. i 13. siječnja, zbog natjecanja FIS Zagreb Open-a na cijeloj širini Crvenog spusta, priopćila je u petak Ustanova Upravljanje sportskim objektima.

O ponovnom otvaranju skijališta, Ustanova Upravljanje sportskim objektima obavijestit će javnost putem svoje internetske stranice i putem medija. Zahvaljuje građanima na razumijevanju.

Tako je skijaška sezona na Sljemenu u kontinuitetu trajala samo šest dana. Počela je uutorak, 5. siječnja, kada je za rekereativno skijanje u 9 sati bio otvoren

Crveni spust. U povodu početka skijaške sezone, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je tog dana, 5. siječnja u 19 sati svečano otvorio noćno skijanje, koje je za građane bilo besplatno.

Građani su na Crvenom spustu mogli skijati svaki dan od 9 do 16 sati, a u utorak i četvrtak na rasporedu je bilo i noćno skijanje od 19 do 22 sata.

Krajem ovoga tjedna trebala je za skijanje biti zasnježena i Činovnička livada, a nakon nje trebali su se zasnježiti Zeleni i Plavi spust. Najavio je to 4. siječnja voditelj skijaških staza na Sljemenu Igor Žiljak, ali se i ogradio dodajući da će te skijaške staze biti otvorene ako će biti niske temperature. Bandić je tada pozvao Zagrepčane da dođu i uživaju u zimskim radostima.

Kojić na skijanju: Sljeme je prekrasna, izvanredna staza

Bandić otvorio noćno skijanje: “Sljeme je moj vizionarski projekt”