‘Pogled u plavo’ – promocija Hrvatske kroz ronjenje

U sklopu sajma „Nautika 2016“, 20. veljače 2016. godine, na Zagrebačkom velesajmu održana je neobična „mokra“ konferencija za medije. Svi sudionici konferencije bili su u bazenu, pod punom ronilačkom opremom.

Moderator press konferencije Mario Valentić, prof. kineziologije i vlasnik koncepta Healthy fit by Mario Valentić (www.mariovalentic.com) predstavio je projekt Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje“

Projekt POGLED U PLAVO već šestu godinu neumorno radi na promociji ronjenja, ponude u ronjenju, ljepota hrvatskog podmorja i Hrvatske kao ronilačke destinacije i kao takav već postaje atraktivna i poželjna manifestacija.

Na svoj već prepoznatljiv način, u montažom bazenu promjera 10m i dubine 1.30m tvrtke Remax iz Slovenije, instruktori ronilačkog kluba GERONIMO iz Zagreba te ronioci ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, na raspolaganju su svim posjetiocima sajma koji još nisu upoznali čari ronjenja s ronilačkom opremom.

U bazenu je bio i Goran Čolak, višestruki svjetski prvak i aktualni rekorder u ronjenju na dah, koji je promovirao ronjenje na dah kao sport, Hrvatsku reprezentaciju u ronjenju, uspjehe i najavio ovogodišnja natjecanja.

Press konferenciji prisustovao je i Marjan Radović (www.marjanradovic.com), višestruko nagrađivani podvodni fotograf čije fotografije su mogli pogledati svi posjetitelji sajma.

Mario Valentić istaknuo je posebnost ovogodišnje promocije sa naglaskom na humanitarni dio projekta. Ove godine, s obzirom na katastrofu koja je 2014 godine zadesila Slavoniju, odlučili smo uz pomoć sponzora i partnera projekta organizirati kupnju PC računala i opremanje informatičke učionice OŠ. Vladimir Nazor iz Komletinca.

Ova akcija nije slučajnost nego nastavak angažmana ronioca koji su i članovi Specijalističkog tima CZ Grada Zagreba ( pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama ) , a za svoj izniman doprinos u spašavanju ljudi, životinja i imovine u potopljenoj Slavoniji odlikovani Medaljom Grada Zagreba i koji su nakon 25 dana provedenih u Gunji, Rajevom selu, Račanovcima, Otoku, Komletincima i Županji obećali da će pomagati i dalje.

Prestavljen je i novi vizualni identitet, te Web stranica projekta, za koji je zaslužna agencija MAGIS TIM. Posebna zahvala ide Hrvatskom društvu skladatelja i stručnoj službi ZAMP koji su stavili na raspolaganje posebno kreiranu „Playlistu za Slavoniju“ koja broji preko 200 naslova, a kojom su se autori odrekli svojih autorskih naknada u korist žrtava poplave.

Organizatori projekta zahvaljuju i Zagrebačkom velesajmu na promo prostoru i ukazanoj potpori osmu godinu zaredom.

Sva gostovanja „Pogleda u plavo“ možete pratiti na stranicama www.pogleduplavo.hr, službenim stranicama projekta, te medijskih pokrovitelja SCUBALife magazina i web stranicama www.scubalife.hr
(PR)