Povlači se s tržišta Šafram Paprika tucana ljuta od 35 i 50 grama

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u utorak da se zbog nedozvoljenih koncetracija mikotoksina povlači s tržišta proizvod Šafram Paprika tucana ljuta od 35 grama u staklenki i od 50 grama pakirane u vrećici.

Na svojim internetskim stranicama Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da je zaprimilo obavijest Ministarstva zdravlja o nalazu mikotoksina Aflatoksina B1 u nedozvoljenim koncentracijama u ljutoj tucanoj paprici proizvođača Šafram d.o.o.

Riječ je o proizvodu Šafram Paprika tucana ljuta – 35 g, Lot 005515 i Šafram Paprika tucana ljuta – 50 g, Lot 005515. Oba pakovanja imaju rok uporabe do 30. listopada 2017.

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja zabranila je promet i daljnju upotrebu toga proizvoda, naredila njegovo povlačenje iz maloprodaje, neškodljivo uništavanje i obavještavanje potrošača o razlozima povlačenja.

Prema navodima sanitarne inspekcije, objavu proizvođača potrošači mogu potražiti na njegovim web stranicama http://www.safram.hr/index.php?p=zanimljivosti&z=12.

(Hina) xmvra yjn