Princ Fašnik poveo Sraku na bračno putovanje u ZOO

Princ Fašnik poveo je Sraku na romantično bračno putovanje u zagrebački ZOO. Usput su istražili i moguća skloništa, jer planiraju zatražiti azil u Maksimiru i pobjeći prije okrutnog fašničkog suđenja za koje znamo kako uvijek završi.

Suveren Slobodne Fašničke Republike Samobor odlučio je ove godine promijeniti taktiku. Poučen iskustvom prijašnjih 190 godina, kada su ga optuživali pa palili za sve i svašta, počeo je tražiti sigurno mjesto gdje bi i prije suđenja mogao zatražiti azil i pobjeći sa svojom dragom Srakom. Malo je razmislio i dosjeto se! Iskoristit će svoja poznanstva u zagrebačkom Zoološkom vrtu, jer je novi direktor Zoološkog vrta Damir Skok, naš Samoborac.

Tajna služba Fašničke republike odradila je svoj dio posla, pa su Princ i Sraka u ponedjeljak, 1. veljače u potpunoj tajnosti obišli zagrebački ZOO.

Tamo im je direktor Skok, kao pravom i prvom prinčevskom paru u Maksimiru, osigurao privatan obilazak zoološkoga vrta. Pogledali su mogu li se neopaženo sakriti među majmunima, pa su u istu svrhu razgledali i nastambe za zebre i deve. Obišli su tropske predjele, gdje se Sraki najviše svidio krokodil, pa je domaćine zamolila da je se sjete ukoliko budu imali kojeg viška, jer joj se potrgala torbica. Hranili su i morske lavove Zagija, Edith i Pepi,a medvjede i lavove su ipak pustili na miru jer su drijemali a baš je bilo vrijeme ručka… Pronašli su i fašničke krave, koje se pretvaraju da su američki bizoni, a otkrili su i novu vrstu ježa. Suhog travnatog. Svagdje im je bilo baš lijepo, a najdraži dio posjeta im je bio… ali to vam još ne smijemo otkriti.

Princ i Sraka lobirat će da Samoborski fašnik nakon 190 godina konačno promijeni surovu i divlju tradiciju spaljivanja Fašnika, jer to sada priječe europske direktive i propisi. Kako Fašnička republika kani uskoro aplicirati i za članstvo u EU, to će ih se morati pridržavati. Stoga molimo medije da se i oni zauzmu kod fašničkih vlasti da ipak budu humanije, te da Princa ubuduće protjeruju, a ne pale, a on će svojevoljno i rado abdicirati pred otvorenim plamenom… Utočište do sljedećeg Fašnika su si osigurali, pa ako nakon 9. veljače kada završava Fašnik, dođete u Maskimir možda ćete ih tamo negdje naći…! Tko zna?
(PR)

Nema komentara