Sportski tereni u Sopotu čekaju Bandića

Nakon što je oko 600 građana potpisalo peticiju za uređenje sportskih terena u Sopotu, čini se kako bi njihova inicijativa mogla uroditi plodom. Naime, gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će se urediti sportski tereni u Sopotu kojima upravlja Hvidra.

– Uredit ćemo to, što prije, tim bolje – rekao je Bandić.

No, nisu u pitanju samo sportski tereni, nego i o dječje igralište, ali i igralište na kojem se djeca iz osnovne škole Ivo Andrić igraju i imaju nastavu tjelesnog odgoja, u velikom i zapuštenom dvorištu ove osnovne škole.

Gradonačelnik nije komentirao peticiju, jer je, kako je rekao, još nije vidio, no riječ je o potpisima koji su se u sopotskim kafićima prikupljali nekoliko mjeseci.

SRCE, sportsko rekreacijski centar, u Sopotu nekoć je bilo omiljeno okupljalište mladih, ali ondje su odlazili i roditelji s malom djecom i stariji stanovnici kvarta, jer je uvijek bilo nekoga s kim su mogli popričati i družiti se.

Danas su ondje zapušteni tereni, oštećene ograde, obrasla stabla, grmlje, smeće…

Dio stanara Sopota uputio je i prijedlog Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb istok za uređenje parka za pse, u sklopu sportskih terena, no ni o tome Bandić čini se ništa ne zna.

– Volio bih da mjesni odbori i vijeća gradskih četvrti rade svoj posao, pa će biti manje peticija i nezadovoljnih građana – poručio je Bandić.

Mjesni odbor, vijeće gradske četvrti, a sada i Bandić, znaju da građana Sopota žele da se SRCE opet uredi, a vidjet ćemo hoće li im ta spoznaja biti dovoljna da djeluju. Uskoro, nadamo se.