Jaskanske balerine neprestano nižu uspjehe

Balerine Baletnog studija Jastrebarsko odličnim nastupima na plesnom natjecanju ESDU Dancestar Croatia 2016, koje se održalo početkom ožujka u zagrebačkom Hypo Centru, osvojile su ulaznicu za finalno svjetsko natjecanje ESDU World Dance Masters 2016, koje će se u svibnju održati u Poreču, a na tom uspjehu čestitali su im i gradonačelnik Grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, i njegov zamjenik, Domagoj Šlat.
‘’Činjenica da se za ulaznicu za nastup na svjetskom natjecanju borilo više od 1800 plesača, ovaj vaš uspjeh čini još većim. Želim vam puno sreće na Svjetskom natjecanju gdje ćete, bez imalo sumnje, zasigurno naš Grad i vaš rad predstaviti na najbolji mogući način‘’, rekao je uz čestitke, gradonačelnik Grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.
Naime, odlukom stručnog žirija, jaskanske su balerine na poznatom plesnom natjecanju ESDU Dancestar Croatia 2016 osvojile dva prva mjesta, koreografijama „Lutke“ (dobna skupina children) i „Mazurka“ (seniori) te jedno drugo mjesto, koreografijom „Labuđe jezero“ (dobna skupina juniori). „Lutke“ i „Mazurka“ dvije su točke kojima će se Baletni studio imati prilike predstaviti se i na ovogodišnjem finalnom svjetskom natjecanju ESDU World Dance Masters 2016 u Poreču, koje je jedno od najprestižnijih natjecanja na cijelom europskom području, a plasman na isti najbolji je dokaz da se svaki uloženi trud isplati.
Za uspjeh jaskanskog baletnog studia vrlo je zaslužna agilna baletna pedagoginja, Svetlana Lukić: „ESDU Dancestar je natjecanje visokog ranga koje privlači vrhunske plesače i koje iz godine u godinu raste, ne samo u kvaliteti organizacije, već i izvođača. Za Baletni studio Jastrebarsko od velikog je značaja uopće prisustvovati na takvom događanju te su samim time moje zadovoljstvo i ponos na uspjehe svih polaznica studija još i veći“, rekla je Svetlana pohvalivši pritom svoje najmlađe polaznice koje su vrlo hrabro otplesale svoje prvo natjecanje u životu, a ujedno se i zahvalila Gradonačelniku Novoselu na učestaloj podršci.
(jaska.hr)