Željezno prijestolje, vitezovi i leteći zmajevi u srcu Zagreba

Zagrebački park Ribnjak na jedan dan otvara vrata u svijet fantasyja i srednjovjekovlja

ZmaJurjevo u Zagreb donosi Željezno prijestolje iz kultne HBO-ove serije Igra prijestolja, i to samo dva dana prije premijere nove, 6. sezone. Obožavatelji serije i posjetitelji ZmaJurjeva tako će dobiti priliku zakoračiti u fantastični svijet Westerosa, zasjesti na prijestolje i osvojiti GoT nagrade. Uz repliku Željeznog prijestolja, posjetitelje očekuje i uzbudljiv susret s letećim zmajem koji će nadletjeti ZmaJurjevo u tehnici projiciranja 3D mapping, a neće nedostajati ni borbi vitezova, kao ni bogatog kulturnog, zabavnog i edukativnog programa za sve generacije.

ZmaJurjevo će se održati u subotu, 23. travnja 2016. godine na novoj lokaciji – u zagrebačkom parku Ribnjak. Riječ je o cjelodnevnom događanju koje će na jedan dan oživjeti povijest i pretvoriti frekventni gradski park u srednjovjekovno selo te zagrepčanima otvoriti vrata u svijet Igre prijestolja i legendi o kralju Arthuru. Posjetitelji će tako moći prošetati selom u srednjovjekovnom stilu i naći se u zanimljivim situacijama karakterističnima za to doba, okrijepiti se u taverni craft pivama i specijalitetima spravljenima po tradicionalnim receptima te pogledati tematsku izložbu u Centru mladih Ribnjak i čuti više o srednjovjekovnim alatima i starim zanatima. Uz to, moći će se i dobro zabaviti sudjelujući u streličarskom turniru, natjecanju u bacanju koplja u metu, potezanju užeta i igrama poput bacanja potkove i skakanja u vreći.

Večernji sati rezervirani su za svjetlosno-izvedbeni spektakl– predstavu o legendi borbe sv. Jurja u izvedbi Reda Čuvara grada Zagreba uz pratnju vokalnog ansambla za ranu glazbu MINSTREL i svjetlosne efekte, a posjetitelje u jedinstvenom okruženju parka Ribnjak očekuje i projekcija letećeg zmaja i simbolično paljenje jurjevskog krijesa. Za najmlađe ZmaJurjevo donosi zanimljive sadržaje poput radionica kaligrafije, heraldike i izrade drvenih štitova, akrobatske radionice, škole streličarstva te čitanja bajki i prigodnih igara, među kojima su i potraga za zmajevim jajima, bacanje potkove, nošenje krumpira na glavi i skakanje u vreći.

ZmaJurjevo je inspirirano legendom o borbi Svetog Jurja protiv zmaja, a organizatori su Udruga Red Čuvara grada Zagreba i Centar mladih Ribnjak. Partneri događanja su HBO Hrvatska, Parkour media i Wolf design.
(PR)