Zlatko Hasanbegović kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba?

– Već neko vrijeme razmišljamo da za gradonačelnika Zagreba kandidiramo aktualnog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. Više imena je trenutno u opticaju, ali kako vrijeme prolazi, sve više sam uvjeren kako je on naš najbolji kandidat – otkrio nam je danas jedan od čelnika zagrebačkog HDZ-a.

Uz Hasanbegovića, kao potencijalni kandidati HDZ-a za gradonačelnika Zagreba spominju se još i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić koji je danas postao i predsjednik Gradske skupštine te bivši ministar Ivan Domagoj Milošević.

Potonja dvojica se i puno duže spominju kao potencijalni kandidati, ali Hasanbegović je zadnjih mjeseci postao najpopularniji političar među HDZ-ovcima. Na stranačkim okupljanjima i konvencijama njega dočekuju najvećim ovacijama.

Vrh stranke to teško može ignorirati. Kao veliki plus kandidaturi Hasanbegovića u HDZ-u ističu i činjenicu kako je on dugo godina bio jedan od istaknutijih pripadnika BBB-a među kojima i danas uživa nemali ugled. Ta navijačka grupa nesumnjivo ima utjecaj na veliki dio mladih birača.

U svakom slučaju, HDZ ovoga puta ne misli čekati zadnji trenutak da Zagrepčanima predstavi svog kandidata.

Hoće li im kandidat biti Zlatko Hasanbegović, Mikulić, Milošević ili možda ipak neko četvrti, doznat će se ubrzo nakon dovršetka stranačkih izbora u HDZ-u. Hasanbegović je na njima također jedan od kandidata. Ako dobije najviše glasova, kandidatura je njegova.