Dominik Etlinger: Imam prilično ispunjen vikend, nadam se da ću sve stići

U sklopu rubrike Jutarnji chat, na društvenim mrežama razgovarali smo s gradskim zastupnickom SDP-a Dominikom Etlingerom. Razgovor pročitajte u nastavku.

Dobro jutro gospodine Etlinger, kako ste?

Dobro jutro! Samo sekundicu…

Može, nema problema.

Evo me. Prebacio sam se na komp, brže ću pisati.

Pa evo, za početak, kakvo vam je jutro? Više radno ili ležerno?

“Hvala na pitanju! Odlično sam, jutro je prekrasno, nadam se da su promašili prognozu za kasnije i da će se nastaviti ovo sunčano lijepo vrijeme. Jutro je počelo rano i već sam dosta toga stigao napraviti. Bio sam u dugoj šetnji s psom, na Dolcu, obavio neke kućanske poslove, a sada kada ste se javili sam pio kavu i čitao Watsonove Zapise iz budućnosti- povijest sljedećih 50 godina. No, ubrzo krećem u akciju. Moglo bi se reći da će mi dan biti mješavina radnih i privatnih aktivnosti, a za neke ne znam kako bi ih kategorizirao jer imaju elemente i jednog i drugog.”

Imate li neke posebne planove za ovaj vikend?

“Idem na Hackathon Brave New World u organizaciji HUB-a 385 na temu smart city-ja. Zanimaju me rješenja koja će se tamo razvijati, vjerujem da u Zagrebu itekako treba biti prostora za njihovu implementaciju. Planiram svratiti i na Dan D međunarodni festival dizajna, a popodne na reviju udomljenih pasa. Tu su i nekoliko dogovora za kave, pa neke obiteljska druženja, nadam se da ću sve stići.”

Stvarno poduzetan početak vikenda. A što je s radnim tjednom? Koje događaje ovog tjedna na gradskoj razini biste izabrali kao politički najbitnije.

“Ovog tjedna je svakako najznačajnije zagrebačko političko događanje sjednica gradske skupštine zatvorena za javnost na kojoj se odlučivalo o davanju jamstva Grada Zagreba za novo zaduživanje Holdinga. Prije svega, ne postoji opravdani razlog za takvu tajanstvenost. Javni interes mora biti ispred poslovne tajne. Riječ je o javnom dugu, dugu svih nas Zagrepčana i javnost ne smije biti isključena. Izgleda da ćemo se zadužiti izrazito nepovoljno, a kada sagledamo cijelu situaciju i nepotrebno. Podsjetit ću da se iz povrata na investicije koje su planirane 2007. kada je emitirano tih 300 mil. € obveznica koje sada otplaćujemo trebao vratiti dug. Novac je potrošen nenamjenski i sada smo u ovoj nezavidnoj situaciji. Takva neodgovornost koštat će nas oko 125 milijuna kuna svake godine do 2023. godine, a i nakon toga jer je dug zbog svoje visine i naravi postao neotplativ. Pozivam naše sugrađane da zajedno na tome zahvalimo gradonačelniku na izborima iduće godine.”

I nakon politike, jedno pitanje za kraj. Hoćete li gledati utakmicu u nedjelju. Ako da, gdje?

“Naravno. Nisam nogometni fan i najbolji poznavatelj nogometnih prilika, jednostavno teško nađem vremena za to, ali volim pogledati važne utakmice na velikim natjecanjima. Uživam u tome. Još ne znam gdje ću točno gledati, ali znam da ću biti u društvu prijatelja, a to je ono najvažnije. Vjerujem u pobjedu.”

“Odlično. Gosp. Etlinger, hvala na razgovoru”

Hvala Vama na interesu i lijepi pozdrav svim čitateljicama i čitateljima portala Dalje.com