Nenad Matić: Neću se kandidirati za saborski mandat jer moram raditi nešto konkretnije

U sklopu rubrike Jutarnji chat, na društvenim mrežama razgovarali smo s gradskim zastupnickom HSS-a Nenadom Matićem. Razgovor pročitajte u nastavku.

Dobro jutro. Kako ste, u gužvi ili ležernije?

Normalan dan. Radni ritam.

Pa kako izgleda vaše tipično radno jutro? Nađe li se vremena za kavu ili je samo rad?

Ujutro odvedem djecu u vrtić i školu pa na posao. Na poslu sastanci i telefoniranje. Naravno da je kava sastavni dio jutra, na sastanku ili klasična kava prije posla.

Evo, kad ste spomenuli vrtiće, kako ste vi zadovoljni prehranom vaših mališana? To je ipak postala vruća tema u zadnje vrijeme.

Mislim da je hrana u vrtiću dobra i moja djeca ne prigovaraju te čak ponekad nose kući jogurt. Tete u vrtiću su super i naravno da bi uvjeti trebali biti bolji, ali moramo biti realni u odnosu na ostatak Hrvatske. U Zagrebu su super uvjeti.

A što Zagrebu realno još treba? Kao gradski zastupnik, sigurno imate svoj stav o tome što bi trebao biti prioritet gradske politike

Zagreb trebamo otvoriti investicijama, a nedonošenje GUP-a Grada Zagreba sigurno tome ne doprinosi. Promet je jedna od ključnih stvari i nova prometna rješenja su nužnost. London je pun dizalica i otvorenih gradilišta a u Zagrebu nažalost toga nema. Zagreb bi trebao živjeti u simbiozi s rijekom Savom i moramo se spustiti do samog toka Save te koristi područje kraj nasipa. Projekt Zagreb na Savi je prioritet.

Sad kad smo načeli temu gradske politike, recite nam kako ste vi postali politički angažirani. Kakav je bio vaš početak i zašto baš gradska politika?

Davne 1995. godine sam se učlanio u HSS želeći mijenjati tadašnje odnose u društvu. Bio sam u specijalnoj policiji i po terenima te me ljutila privatizacija i krađa u Hrvatskoj. Tada mi je prijatelj rekao da je lako pričati , treba nešto raditi i angažirati se u politici kako bi se stvari mijenjale. Predsjednik GO HSS Grada Zagreba posto sam kada je dotadašnji predsjednik dao ostavku, a u zagrebačkom HSS-u je dobra ekipa i to me veseli. Drago mi je raditi i družiti se s prijateljima.

A kako komentirate političku situaciju u cijeloj državi? Koji je vaš stav o trenutnoj političkoj krizi?

Politička situacija je loša jer bi politika trebala rješavati probleme građana, a ne opterećivati ih sa svojim problemima. Nažalost danas je političko okruženje puno lošije nego kada sam se počeo zanimati politikom i angažirao se. Standardi su se uvelike podigli što nekima nije jasno, ali isto tako nije vođenje države igranje s djecom pa kada nije po Vašem idete doma jer se više nećete igrati. Lako je držati teoretska predavanja, ali vodit ljude je puno teže.

Očekujete li da ćete se naći na listi stanke kad krenu parlamentarni izbori u rujnu?

Neću se kandidirati za saborski mandat jer me to ne zanima. Mislim da u svojim godinama i sa svojim obrazovanjem te iskustvom moram raditi nešto konkretnije. Ne vidim se u Saboru.

Za kraj, kakvi su planovi za danas nakon što završi radni dio dana?

Doma  igranje s djecom i čuvanje kćerke koja ima 14 mjeseci. Navečer imam kratki sastanak s tajnikom Gradske skupštine i to je to.

Odlično, hvala vam na razgovoru.

Hvala vama i lijep pozdrav.