Tomislav Stojak: Ne smije biti tajnovito, građani moraju znati koja zaduženja na kraju plaćaju

U sklopu naše nove dnevne rubrike Jutarnji chat, na društvenim mrežama razgovarali smo s  gradskim zastupnickom HNS-a Tomislavom Stojakom o sadržaju tajne sjednice Gradske skupštine.
Poštovani gospodine Stojak, javljam vam se u ime portala Dalje.com. Rečeno mi je da se danas odlžala tajna sjednica Gradske skupštine pa me zanima čemu tolika tajnost?
“Malo sam u gužvi pa na brzinu. Sjednica je bila oko reprograma dugovanja za obveznice Holdinga. Istu takvu “tajnu” sjednicu oko te teme su nam stavili u travnju”
Može onda kratak komentar, kako se glasalo oko reprograma duga Holdinga?
“33 za, 10 protiv, 2 suzdržana. SDP je glasao protiv, a ja i još jedna kolegica, ne znam točno koja iz SDP-a, smo bili suzdržani. Ostali su bili za.”
Možete li onda reći zašto ste se odlučili biti suzdržani? Također, je li točno da za takav reprogram Grad Zagreb treba pristanak Vlade RH?
“Suzdržan sam ostao jer smatram da prijedlog nije dovoljno kvalitetno obrazložen, pogotovo iz aspekta najviše moguće kamate koju će grad za takvu transakciju plaćati idućih 7 godina. Koliko mi je poznato, da, treba suglasnost Vlade RH”
I za kraj, što ste mislili kad ste rekli da su vam već zametnuli takvu tajnu sjednicu u travnju? Pretpostavljam da ovakve sjednice i nisu baš praksa pa da je ovo dogovoreno pomalo “z brda-z dola”?
“Ne. U travnju smo isto tako na ‘prepad’ imali prvu sjednicu na tu temu, isto je bilo sve jako ‘tajnovito’, a, prema mišljenju nas iz opozicije, potpuno nepotrebno i bezrazložno. Javnost, pogotovo građani koji ovakva zaduženja na kraju plaćaju, moraju od početka biti upoznati sa svim detaljima ovakvih financijskih transakcija”
Odlično, puno Vam hvala na razgovoru