Andrija Mikulić: Prema mojoj procjeni, rasprava u autotaksi prijevozu bit će najesen

Uoči sjednice Gradske skupštine 21. srpnja 2016. godine, u sklopu rubrike Jutarnji chat, na društvenim mrežama razgovarali smo s predsjednikom Gradske skupštine, HDZ-ovim Andrijom Mikulićem. U nastavku pročitajte što se sve može očekivati na sutrašnjoj sjednici.

Poštovani gosp. Mikulić, mogu li vas zagnjaviti za kratak chat o tome što će e se događati sutra na sjednici Gradske skupštine? Ili, ako ste u gužvi, može i kratka najava Skupštine.

Leo, zgodnije mi je najavu dati. Samo mi recite sadržajno, što bi vam odgovaralo više.

Pa evo, što će po Vama biti tema dana na Skupštini? Na posljednjoj sjednici su to bili vrtići. Što mislite o čemu će se sutra najviše raspravljati i što mogu građani očekivati? Ne mora to biti previše opširno.

Kroz sat vremena odgovaram, imam sada s ministrom turizma potpisivanje ugovora sa zagrebačkim OPG-ovcima pa čim završimo, napišem vam.

Može. Nema problema.

Predviđam da će se na sutrašnjoj sjednici ponajviše raspravljati o preseljenju lokacije Baletne škole(za koju napominjem, Klub zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ nije donio odluku). Tu su i izmjene Odluke o izmjenama i dopunama GUP-a koje klasificiraju Zavod kao glavnog izrađivača, što smatram dobrom odlukom.

Nadalje, u posljednjih sam par tjedana imao priličan broj razgovora s predstavnicima taksista oko izdavanja novih dozvola. Moj je stav da prvo trebamo izraditi analizu stanja u Zagrebu, a onda razviti i kriterije prema kojima bi znali kome i kako se mogu izdavati dozvole. Jer ne može koncesije davati i dozvole za rad onima koji ne podmiruju svoje obveze uredno. Slijedom toga, niti preveliko širenje taksista u smislu njihova broja nije poželjno ako izdajemo dozvole bez ikakvog plana i konkretnih odrednica.

Dakle, prvo analiza i utvrđivanje stanja, izrada kriterija, a nakon toga vjerujem da ćemo biti puno pametniji. Prema mojoj procjeni, rasprava u autotaksi prijevozu ići će najesen. To vam je nekako presjek sutrašnje sjednice.

Odlično. Hvala Vam na izdvojenom vremenu. Želim vam ugodan ostatak dana.

Hvala Leo, Vama također.