Holding će ponuditi i građanima 500 milijuna kuna obveznica

-Važno je naglasiti da je ovo izdanje najveće povijesno izdanje korporativnih obveznica na HR tržištu kapitala s najširom bazom institucionalnih investitora.

Zahvalna sam svima u mome timu koji su sudjelovali u ovom velikom poslu i podršci Grada Zagreba. Veseli nas činjenica da će od ovog uspjeha Zagrebačkog holdinga veliku korist imati i građani Zagreba budući da ćemo razvijati nove projekte i investicije u korist korisnika naših usluga – izjavila je za dalje.com predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban povodom uspješnog zatvaranja knjige upisa Obveznica.

Njen prvi veliki test je prošao bolje nego što je i sama mogla očekivati.

Holding je knjigu upisa zatvorio prekjučer, ali o službenim detaljima reprograma dugovanja koje Holding ima u Holdingu i bankama smjeti će govoriti tek u utorak.

Kako neslužbeno doznajemo, Holding je tražio 1.8 milijardi kuna, a upisano je preko tri milijarde kuna. To je fantastičan uspjeh i dokaz da tržište ima povjerenje u Grad Zagreb i Zagrebački holding. Holding će plaćati kamatu 3.875 posto.

Sa svega 0,80% spreda iznad Države, Zagreb je i ispred drugih europskih metropola koji imaju oko 1,4%.

Danas će se već otkupiti oko 150 milijuna eura starih obveznica ( što je pedeset posto izdanih na Londonskoj burzi) kako bi se reprogramirao taj stari dug koji dolazi na naplatu iduće godine.

Ohrabreni velikim povjerenjem institucija u Zagrebački holding i Grad Zagreb, Uprava Holdinga se odlučila i na još jedan pionirski potez ( kojeg smo, uostalom, i mi zagovarali u svojim tekstovima).

Naime, uskoro se obveznice u ukupnom iznosu od 500 milijuna kuna planiraju ponuditi i građanima grada Zagreba kako bi i oni mogli ostvarivati povoljnije kamate na svoje štedne kunske uloge.