Vesna Roje i Tomislav Stojak: Gospođo Trešćec Bobetko, zašto ste još uvijek ravnateljica baletne škole?

Potaknuti nevjerojatnim navodima u pismu ravnateljice Škole za klasični balet Lidije Trešćec Bobetko upućenog roditeljima učenika škole, gradski zastupnici HNS-a Vesna Roje i Tomislav Stojak uputili su sljedeće reagiranje:

“Poštovana gospođo Trešćec Bobetko,

nakon što smo dobili na uvid pismo koje ste kao ravnateljica Škole za klasični balet uputili roditeljima učenika, pri tome ne birajući nimalo riječi u obračunu s drugim ljudima samo zato što razmišljaju drugačije od Vas, želimo Vas kao gradski zastupnici priupitati samo jedno – zašto ste još ravnateljica?

Iz Vašeg pisma i riječi koje ste upotrijebili izbija tolika količina prijezira prema svima koji se usude pomisliti drugačije od Vas i totalno pomanjkanje zdravog razuma, da je to zastrašujuće. Žalosno je da su Vam takve riječi uopće pale na pamet, da ste ih se usudili upotrijebiti u javnoj komunikaciji. Vi ste ravnateljica jedne odgojno-obrazovne ustanove, zar ne?

Svi ti roditelji su naši sugrađani, naši susjedi, imaju djecu koja pohađaju Školu za klasični balet. Što njihova djeca mogu naučiti iz Vaših riječi? Kako uopće mislite dalje surađivati s tim i takvim “prepametnim i nerazumnim roditeljima”?

A nas kao gradske zastupnike možete etiketirati kako god želite, iako neke granice nije pristojno prelaziti. Ali, mi smo ponosni na činjenicu da ste nas proglasili “nesavjesnim i neodgovornim zastupnicima”.

Jer, ako je “nesavjesno i neodgovorno” bilo ne podržati odluku da se nerazumno i na silu potroši naših zajedničkih 20,5 milijuna kuna na najam privatnog prostora na neadekvatnoj lokaciji, a godinama ne vodeći uopće brigu o osiguranju adekvatnih uvjeta za rad škole u vlastitom, gradskom prostoru, onda se nadamo da ćemo do kraja svog mandata u Gradskoj skupštini biti “nesavjesni i neodgovorni”!

Na kraju – da, stvarno, zašto ste još ravnateljica škole?“