Andrija Mikulić: Nije Grad Zagreb niti Bandić Rockefeller pa da se novcem razbacujemo

Povodom hitne sjednice Gradske skupštine koji je navio zagrebački gradonačelnik Bandić, u dnevnoj rubrici Jutarnji chat razgovarali smo s čelnikom GO HDZ-a i predsjednikom Gradske skupštine Andrijom Mikulićem. Koje su kontroverze oko Bandićevih prijedloga te što zagrebački HDZ o njima misli, pročitajte u nastavku.

 

Pozdrav, nadam se da Vas nisam ulovio u velikoj gužvi. Možete li mi se očitovati na sazivanje hitne sjednice Gradske skupštine i prijedlog gradonačelnika da se dopunsko osiguranje nekim umirovljenicima umirovljenicima u Zagrebu plaća iz gradskog proračuna? Kako ćete glasati u vašem Klubu?

Leo, oprostite, bio sam na putu pa nisam bio u mogućnosti odgovoriti. Obzirom da sad imam dgovoreno na HRT-u, molio bi da se čujemo kasnije pa da vas objasnim i sjednicu u 8.mj.

Može, nema problema.

Leo, oprostite na kašnjenju odgovora, no nisam vam htio ništa govoriti dok nismo Predsjedništvo Skupštine danas održali. Naime, predviđeno je da sjednica bude 31.kolovoza. Gradonačelnik je poslao zahtjev, a ja sam mišljenja da se ne smije kočiti nijedna rasprava koja može u budućnosti dovesti do dobrih odluka za Zagrepčane.

Točke sjednice su predložene, među njima je i ova za umirovljenike koji imaju do 1500 kuna mjesečnih primanja, odnosno o financiranju dopunskog osiguranja njima.

Gledajte, ne želimo i nismo tu da ljude gazimo,odnosno svakako da želimo ljudima kojima su primanja niska pomoći i olakšati život. No jednako tako stava sam da su se takve odluke mogle donijeti puno ranije, a ne sada, ad hoc u samom jeku kampanje. Dakle, trebat će nam dobra objašnjenja zašto se sada izlazi s tim prijedlozima, koliko će to sve proračun isprazniti i koliko ćemo ljudi ustvari pomoći. Konačan će stav biti poznat nakon našeg Kluba zastupnika.

Jer odluke kojima brinemo o socijali ne bi nazvao solidarnima i stvarno iskrenima ako je njihova praksa za donošenje ovako, u samoj kampanji. Treba ljudima pomoći, ali nije proračun Zagreba niti Milan Bandić Rockefeller pa da se novcima razbacujemo. Eto, toliko od mene. Pozdrav Leo!

Hvala na odgovoru. Ugodan ostatak dana.