Knjige trebaju biti u službi napretka, a ne Bandićeve kampanje!

Gradonačelnik Bandić jedan je od najvećih sretnika u politici, a uzeo si je za zadatak silovati svoju sreću, na račun onih koji žive u Zagrebu. Nije uopće stvar politike, već je stvar kalendara.

Stiže rujan, mjesec opadanja lišća i cvjetanja predizbornih obećanja. Čini se da je politička jesen ovaj put malo uranila pa smo predizborna obećanja imali priliku slušati i ranije nego što smo očekivali.

Oni koji imaju djecu vjerojatno se vesele početku školske godine jer znaju da će djeca biti zatrpana knjigama i da neće imati vremena slušati demagogiju naše političke elite.

Sva sreća na knjigama! One su vrelo znanja koje u pravim rukama postaju alat logičkog zaključivanja. Tu se vraćamo na kalendar, nešto što se uči još na samom početku osnovne škole. Iako se roditelji vesele knjigama, ne vesele se kupovini istih. Oni koji žive u Zagrebu mogu biti bez brige, za školske knjige se i ove godine pobrinuo gradonačelnik.

Narodna poslovica kaže da su djeca naša budućnosti, a nitko to ne zna bolje Bandić. Svaka od tih knjiga je investicija, potencijalni glas nekog roditelja. Knjige se još neće ni ohladiti, a već će doći 11. rujna. Dalje ne moram posebno objašnjavati.

Ruku na srce, nije Bandić to planirao. Nije mogao znati da će Vlada ovako brzo pasti ni da će izbori biti baš 11. rujna. Čovjek je jednostavno imao sreće, a i nije kao da je sufinanciranje knjiga novitet u režimu gradonačelnika. No, umjesto da uživa u jeftinim političkim poenima, on je odlučio testirati granice svoje darežljivosti pa bi za zadnji dan kolovoza mogli doživjeti pravi politički cirkus, kakav i pristaje hrvatskoj prijestolnici.

Naime, gradonačelnik je za 31. kolovoza sazvao hitnu sjednicu Gradske skupštine na kojoj bi zastupnici trebali odlučiti o novim gradskim socijalnim mjerama. Zdravo seljački, Bandić predlaže da se dopunsko zdravstveno osiguranje za umirovljenike u Gradu Zagrebu plaća iz gradskog proračuna. Hvalevrijedan prijedlog, kako se toga nije sjetio u svoja četiri i ‘kusur’ mandata?

Oporbeni zastupnici su sve samo ne oduševljeni, a opravdano je i pitanje zašto taj prijedlog nije mogao čekati uobičajenu sjednicu Gradske skupštine 22. rujna? Svi koji imalo razumiju politiku, znaju da je ovo obično kupovanje glasova.

Zagrepčani sigurno nisu toliko glupi i naivni da ove Parlamentarne izbore nasjednu na takvu jeftinu političku podvalu. Pa Bandić nam je kupio knjige za školu, samo našim novcem!