TEŠKE RIJEČI NA POČETKU: Bernardić tvrdi da je sjednica protuzakonita, a Bandić da ga se vrijeđa

Zagreb, 18.06.2015.- Sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba. Zagrebaèki gradonaèelnik Milan Bandiæ. foto HINA/ ua

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić službeno je otvorio 44. sjednicu Gradske skupštine. Hitnu sjednicu sazvao je sam gradonačelnik, a počela je s prepucavanje Davora Bernardića i Milana Bandića.

Podsjećamo, na sjednici će se raspravljati o prijedlozima gradonačelnika da se uvedu nove socijalne mjere za građane, dodjeli novčana pomoć za majke odgajateljice te drugi prijedlozi koje su oporbeni političari nazvali populzmom.

Gradski zastupnici SDP-a najavili su odgodu sjednice. “Ova sjednica je protuzakonita te je u svrhu političke kampanje gradonačelnika i HDZ-a. Ako se sjednica ne odgodi, zastupnici SDP-a će napustiti sjednicu”, rekao je SDP-ov čelnik Davor Bernardić.

“Gospodin Bernardić se smije. Kako Vas nije sram vrijeđati gradonačelnika i gradske službe. Vaša ambicija je da postanete gradonačelnik i ona je legitimna, ali dajte poslušajte što ste rekli. Niste tumač zakona, ali ako jeste, tek onda ste u pravu. Nikad nisam bio tako uvrijeđen. Ako želite napustiti sjednicu, to je Vaše pravo. No ova sjednica nije protuzakonita. Vi se igrate s time, a to nije igra. Pa vrijeđate čovjeka koji ima 60 godina. Mogu Vam biti otac.”, rekao je Bandić te dodao da je njihov čovjek vodio Hrvatsku te da je pokazao kako se državu ne treba voditi.