Tko ne izađe na izbore, jadna mu majka!

Kako se ono u narodu kaže, “jadna mu majka”? Što drugo reći nakon što su predsjednici dvaju najjačih političkih opcija u svojim javnim i manje javnim nastupima počeli spominjati roditelje, svoje i svojih protivnika.

Istina, Plenković je bio u pravu kad je rekao da je ovo situacija bez presedana, ali valjda su morali naći nešto oko čega će zavaditi narod sad kad su obojica stavili ustaše i partizane u drugi plan.

Ipak, nitko nije očekivao da će sa stare demagogije prijeći na “svoje stare”. Teške riječi na sve strane, a konkretnih mjera i ozbiljnih reformi ni u tragovima. Nositelji listi u I. izbornoj jedinici, dečki s adresom u Gradu Zagrebu stvarno su nam dali materijala ovaj vikend. Materijala za smijeh ili plakanje, to ćemo tek vidjeti.

Ali trebamo biti iskreni sami sa sobom, ovo je isto dio života običnih Zagrepčana. Nije baš onaj dio kojim bi se trebali ponositi, ali da u bilo kojem trenutku odete na neko kvartovsko igralište, našlo bi se nekakvo spominjanje majki. To još nekako možemo prihvatiti u žaru nogometa, košarke ili običnog kvartovskog dobacivanja, ali ono što se svi slažemo je da tome ne bi trebalo biti mjesta u politici.

Lako je prozivati ove “zagrebačke” dečke jer sad nose odijela pa moraju biti fini. E da su fini, fino bi i nama bilo. No, kako se izbori neće sa sučeljavanja preseliti na neko igralište gdje su takve teme donekle prihvaćene, onim Zagrepčanima kojima je ovakvo ponašanje neprihvatljivo ostaje samo jedno.

Izađite na izbore i kaznite one koji se tako ponašaju! Ako ne zbog sebe, onda zbog naših majki. Bile one na drugom svijetu ili još uvijek kraj nas, zapitajte se, što bi majke rekle svojim kćerima i sinovima da nekome drugome spominju majku? Što bi napravile da Vi nekome spomenete majku?

Pa bar oko toga se svi mogu složiti, majke svojoj djeci uvijek žele najbolje. Zato, tko ne izađe na izbore, jadna mu majka!