ZAOKRUŽI ŽENU Izaberite političare s vaginom!

Dalje.com nastavlja dalje po svome jer ni birači ni političari ne pokazuju nakanu da se promijene.

I na ovim izborima ćemo ostati neutralni, ali ćemo vas pozvati da svoj preferencijalni glas obavezno date jednoj ženi. Bilo kojoj ženi s liste za koju ste ionako mislili glasati.

I zato ćemo vam u ovoj kampanji prestavljati samo ženske kandidate s izbornih lista kao što smo to radili i u prošloj kampanji.

 

A ako neka izborna lista nema niti jednog ženskog kandidata onda mi ne možemo zamisliti niti jedan razlog zašto o takvoj listi za izbore uopće razmišljate i zašto bi vam mi takvu listu uopće predstavljali.

U hrvatskoj politici je premalo žena. Na prošlim izborima su vodeće političke stranke čak bile spremne i platiti samo da ih na listu više ne stave.

To nije zato što one za politiku nisu zainteresirane ili zato što ih nema dovoljno po političkim strankama što su dvije najčešće predrasude.

Ovi izbori su nas svojom brzinom zatekli jer smo nakon proteklih za iduće htjeli napraviti “svoju listu” sa 151 ženom koje su politički strastvene, društveno i stranački angažirane, cijenjene u svojoj zajednici i poslu – a svejedno nikada na listama svojih stranaka nisu bile.

Naravno, ne bi mi tu listu kandidirali. Samo smo planirali objaviti hrpu biografija i javno priupitati: Zašto se one preskaču?

Dosta njih već poznajemo i dosta njih smo to već i pitali. Odgovor im je svima isti. “Ne želimo moliti niti se ulizivati.”

Ono malo žena što se u Hrvatskoj politici i probilo to su, uostalom, i dokazale.

U prošloj kampanji smo se malo posvađali s kolegicama iz Libele jer smo branili pravo Ive Kvakić da koristi metaforu “imati muda”.

I dalje mislimo kako Iva Kvakić može pričati što god želi, ali nakon što smo o temi čuli razmišljanje jedne američke komičarke priznajemo kolegicama kako su one bile u pravu, a mi u krivu i kako je izraz, ma koliko god star, rasprostranjen i prihvaćen bio svejedno glup i nelogičan.

Jer, zna to svaki muškarac ( i većina žena – na njihovu žalost ) kako muda ili testisi nisu njihov najsnažniji nego najosjetljiviji organ. I blaži šamar u njih svakog će muškarca natjerati da skviči. Obrazi su im, recimo, puno izdržljiviji.

S druge strane, vagina trpi udarce i rastezanje preko granice boli koju bi ijedan muškarac istrpio. Krvari kako bi propustila novi život.

Novi život i svježi pogled tako silno treba ovoj lijepoj zemlji. Trebaju nam političari koji su spremni krvariti za druge. Koji neće skvičati na kritiku. I zato vas pozivamo da na ovim izborima zaokružite onog političara za kojeg vjerujete da ima vaginu među nogama.