ZA SVE GURMANE: Popularna zagrebačka pizzerija Chello od sada i na Zagorskoj

U Zagrebu, na adresi Zagorska 18, otvorena je nova lokacija popularne pizzerije Chello. Popularnost je stekla s deep dish pizzama koje je u prosincu 2011. predstavila hrvatskoj javnosti. Trudeći se nuditi nešto drugačije, kreativni i inovativni vlasnici, Darijan i Glorija Katalinić, uvijek su radili na novim idejama i receptima, koje Darijan, ujedno i glavni pizza majstor Chella, sprovodi u dijela.

Među ljubiteljima pizza Chello nalaze se i mnoge poznate osobe, kao na primjer Andrea Andrassy, Duško Ćurlić, Asim Ugljen i drugi, redom gurmani koji znaju prepoznati kvalitetu.

Otvaranjem nove, veće i ljepše lokacije, očekujemo još noviteta te smo sigurni da će i nova lokacija pizzerije Chello biti nezaobilazno odredište najvećih gurmana i ljubitelja pizze.

Otvorenje je proslavljeno 9. rujna, uz medijsku podršku G.E.T. Reporta, a prisutni gosti su mogli, osim u odličnim pizzama, uživati u posebnim iznenađenjima:

  • Izrađena je i poslužena deep dish pizza koja je pred posluživanje imala masu 7,25 kg !

  • Michael Yuknis iz Chicaga izradio je Chicago style deep dish pizzu prema originalnom receptu

Priprema pizze- umjetnost

Lako se da zaključiti kako za finu i ukusnu pizzu nije dovoljno na tijesto staviti malo sira, šunke i umak od rajčice te sve zajedno ispeći u pećnici. Priprema pizze prava je umjetnost, a toga je svjestan i pizza majstor Darijan Katalinić – on i supruga Glorija vlasnici su zagrebačke pizzerije Chello i ne boje se isprobati sasvim nove kombinacije i stilove po pitanju izvedbe pizze pa se tako u pizzeriji Chello može birati između više od 40 vrsta pizza.

Među prvima u svijetu je kao sastojke za pizzu počeo koristiti različite vrste sireva, poput dimljenog sira, čardaša, topljenog ementalera… koje kombinira s različitim mesnim varijantama.

Deep Dish Chicago style pizza

Ideja da se radi Chicago style pizza došla je kao i većina dobrih stvari – slučajno. Naime, Michael Yuknis, susjed Amerikanac, koji se vjenčao s Hrvaticom i ostao ovdje, poželio se pizze kakvu je jeo u Chicagu. Došao je u Chello i pitao mogu li to zajedno napraviti – naravno da se može! To je bio početak, a sve ostalo je povijest ili bolje da kažemo – budućnost.

“Velika inspiracija su mi predvodnici u pizza industriji, Talijani i Amerikanci, no svaku pizzu pomno prilagođavam domaćem tržištu.”, kaže Darijan Katalinić, pokretač Chello revolucije.

Što je Chicago style pizza?

Chicago style deep dish pizza stvorena je u Pizzeriji Uno u Chicagu 1943. godine, a otad taj naziv podrazumijeva posebnu vrstu pizze koja se peče u dubljoj okrugloj posudi te ima deblji sloj sastojaka od uobičajenih pizza. Dvostruki sloj tijesta, bogat umak od rajčice i veći broj sastojaka čine je vrlo sočnom, a upravo zbog toga joj najveći gurmani teško mogu odoljeti.