Tvrtka Sedam IT raspisala je natječaj za dodjelu stipendije

Tvrtka Sedam IT raspisala je natječaj za dodjelu stipendije pod nazivom Sedam IT STIPEndija. STIPEndija se dodjeljuje od 2008. godine, a utemeljena je kao uspomena na kolegu, prijatelja i suvlasnika tvrtke Sedam IT d.o.o. Stjepana Daidžića, tragično preminulog 29. rujna 2007. godine u Zagrebu, koji je svojim znanjem, karizmom, upornošću i vizionarstvom trajno ostavio trag na sve s kojima je živio i radio.

Na natječaj za Sedam IT STIPEndiju mogu se prijaviti studenti, državljani Republike Hrvatske koji su redovno upisali 1. ili 2. godinu diplomskog studija FER-a u Zagrebu (svi studijski programi računalnih profila), FOI-a u Varaždinu (prednost imaju studenti smjera Informatika), FERIT-a u Osijeku (prednost imaju studenti smjera Računarstvo) ili FESB-a u Splitu (prednost imaju studenti smjera Računarstvo), te da imaju prosjek ocjena u dosadašnjem studiranju iznad 3,00. Engleski jezik obvezan je u govoru i pismu, dok je interes za rad u ICT okruženju prednost.

Rok za prijavu je 10. listopad 2016. godine, dok će se finalni odabir kandidata obaviti do 31. listopada 2016. godine.
Odabrani kandidati primat će mjesečnu stipendiju u iznosu minimalno 1.600 kuna neto u periodu od 01.11.2016. do 30.10.2017. godine odnosno do završetka studija. Sedam IT omogućuje i produženje perioda stipendiranja, stjecanje iskustva u jednom od ureda Sedam IT te mogućnost zapošljavanja po završetku studija.

Postupak odabira stipendista za 2016./2017. godinu definiran je kroz dva selekcijska kruga. U periodu od 11. do 17. listopada, prvi je selekcijski krug koji će proći studenti čija prijava zadovoljava zadane uvjete Natječaja. Potom, u periodu od 18. do 31. listopada kroz drugi selekcijski krug prolaze studenti koji zadovolje selekcijski intervju i/ili psihološku evaluaciju. Prednost kod odabira stipendista imat će, pod uvjetom da su uspješno prošli 1. i 2. krug selekcije, studenti s višom prosječnom ocjenom, mjestom rođenja – Slavonski Brod ili slabijeg socijalnog statusa.
“Drago nam je što kroz projekt Sedam IT STIPEndija kontinuirano već devetu godinu ostvarujemo viziju kojom nas je nadahnuo naš dragi prijatelj i suvlasnik pok. Stjepan. Na taj način dajemo priliku talentiranim studentima da lakše ostvare vizije svog karijernog razvoja, što kroz novčanu podršku, a što kroz priliku da uče od naših vrhunskih stručnjaka i tako sudjeluju i u ostvarenju naše strategije i vizije. Posebno nam je drago što su neki od naših studenata-stipendista danas naši kolegice i kolege. Uvjereni smo kako samo kontinuiranim ulaganjem u razvoj IT stručnjaka i to od njihovih studentskih dana, pa i ranije, možemo pozitivno utjecati na prilike u cijeloj zajednici.“ istaknula je Irena Kevo, članica Uprave, Sedam IT.

Prijave za Sedam IT STIPEndiju i prijavni obrazac dostupni su na:

http://www.sedamit.hr/o-nama/zajednica/sedam-it-stipendija/