Besplatna projekcija za djecu sa senzorskim poteškoćama u kinu “Tuškanac”

Besplatna projekcija animiranog filma “Hrabri mališan” održat će se u dva termina: u ponedjeljak, 21. studenoga i u utorak, 22. studenoga u 10 sati u kinu Tuškanac.
Riječ je o pilot-projektu, a provodi se s ciljem daljnjeg razvoja senzornih projekcija s konačnim ciljem provođenja istih kao dio subotnjih matineja. Senzorne projekcije nisu novost u svijetu, ali jesu u Hrvatskoj. Riječ je o francuskom filmu iz 2013 koji traje 89 minuta, nema dijaloga i namijenjen je uzrastu od pet godina nadalje.

Za djecu sa senzornim poteškoćama zajedno s Evom Brlek, stručnjakinjom u području rehabilitacije i psihoterapeutkinjom realitetne terapije odabran je prigodan film te su pripremljeni nastavni listići koji će se dobiti nakon projekcije, a kako bi se rad i učenje s djecom mogli nastaviti i nakon odgledanog filma.

Projekcija će biti u prilagođenim uvjetima, s prigušenim upaljenim svjetlom i slabijeg zvuka, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja ili baka, organizirano sa školom ili privatno.
Projekcija je besplatna za djecu i pratitelje, a sufinancira ju Hrvatski audiovizualni centar i Hrvatski filmski savez.