Zajednički koncert Šimuna Matišića i Matije Dedića

Sjajni mladi vibrafonist Šimun Matišić i jedan i jedinstveni Matija Dedić, očekuju vas u četvrtak 24. studenog na posljednjem koncertu prvog “Zlatnog Zagreba” – ciklusa koncerata “posebnog sjaja”!

“Jedini pravi nasljednik legendarnog Boška Petrovića” i “jedan od najtalentiranijih mladih jazz glazbenika”, mladi i nadareni vibrafonist i udaraljkaš Šimun Matišić, već za sobom ima niz izuzetnih glazbenih uspjeha. Na cijenjenom “Avantgarde Jazz Festivalu” u Rovinju pobrao je ovacije publike kao predgrupa legendarnom jazz vibrafonistu Garyju Burtonu, a na “Splitskom ljetu” sa samo petnaest godina odnio je prestižnu nagradu “Judita” za nastup uz trio njegova oca, poznatog jazz gitarista Mate Matišića i francuskog jazz gitarista Christiana Escoudéa.

Šimun, koji na Muzičkoj akademiji u Zagrebu paralelno studira udaraljke i kompoziciju, doista je “jazz zvijezda u nastajanju”, o čemu svjedoči već i njegov CD prvijenac “Jazz Nocturno” koji je naišao na odlične ocjene i publike i kritike, kao i suradnja s Matijom Dedićem koja bi uskoro trebala rezultirati i prvim zajedničkim CD-om.

Samo dva dana prije Zagreba, Šimun i Matija pokazat će svoje glazbeno umijeće u atriju ÖBV-a u Beču, a u Zlatnoj dvorani u Opatičkoj 10 u četvrtak 24.11. s početkom u 20 sati predstavit će izuzetno atraktivni program velikana jazza Keitha Jarretta, Pata Methenyja i Chicka Coreae.