Završeni Interliber, Infogamer i INova

Jučer su u nedjelju, 13. 11. završeni sajmovi Interliber, Infogamer by Reboot i Inova.
Zagrebački velesajam u terminu od 08. do 13. 11. bio je središnje društveno događanje u gradu Zagrebu, a sudeći prema gužvama, događaj koji se nije propustio.
Interliber, Infogamer i Inova, sajmovi knjiga, igara i inovacija održali su se u punih 9 paviljona, sa ukupno 950 izlagača iz 32 zemlje na površini od 32.000 četvornih metara. Sajmovi knjiga, igara i inovacija održali su se u punih 9 paviljona sa ukupno 950 izlagača iz 32 zemlje na površini od 32 tisuče četvornih metara.
Interliber, najznačajniji sajam knjiga koji se ove godine održao tridesetideveti put opet je okupio najznačajnije nakladnike i knjižare. Intrenzivan program održavao se u paviljonu broj 6 te izložbernim prostorima gdje su knjige potpisivali Slavenka Drakulić, Miljenko Jergović, Ivica Đikić, Ivana Bodrožić, Enes Kišević,Ankica Tomić i mnogi drugi. Ovbe godine zaživjela je i galerija paviljona 5 gdje su se svakodnevno održavala druženja s autorima, predavanja i razni kreativni i edukativni programi. Posebno je osmišljen i “znanstveni kvart” koji je na zabavan način odškrinuo vrata znanosti i gdje su djeca, ali i odrasli učili kako rade geolozi, kako se slaže Apostoauros ili kako zmajevi rigaju vatru. Postavljene su i dvije nacionalne izložbe; Narodne republike Kine i Republike Srbije. Dobitnik književne nagrade “Kočićevo pero2 je Slobodan Šnajder. Dodijeljena je i nagrada “Ovca u kutiji” za najbolju hrvatsku slikovnicu koju su podijelili autori: “Bao Baobab i mala Kibibi” autorica Ane Đokić i Dubravke Kolanović, “Sirup protiv mačjeg kašlja” Silvije Šesto i Vande Čižmek i “O zmaju koji je volio cvijeće” Eme Pongrašić i Boba Živkovića. Interliber je održan pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.
Poslastica za ljubitelje gaminga bio je “Infogamer by Reboot 2016”. Šest dana to je bila najveća igraonica u regiji. U svom petom izdanju uvrstio se u ljestvicu najvećih i najznačajnijih gaming sajmova u Europi. Predstavljene su najnovije igre i hardveri, a posjetiteljima je bilo dostupno više od 600 igračih jedinica te 100 VR ( virtual reallity) uređaja.
INova 2016 treća je najstarija izložba inovacija u svijetu i druga ovogodišnja najveća izložba inovacija. Pokretač je i simbol inovacija u Hrvatskoj te okuplja i potiče inovacije ne samo iz Hrvatske nego i iz inozemstva. Organizatori su Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba u suradnji s Gradom Zagrebom, razvojnom agencijom Zagreb-TPZ i Zagrebačkim Velesajmom uz potporu Hrvatske gospodarske komore i mnogih drugih.