Indija u kinu Europa

Ciklus indijskih filmova u kinu Europa “Indija u kinu”, pokušat će Vam dočarati iskustvo bivanja u kinu u Indiji te uz film podariti i dašak atmosfere iz indijskoga kina.

Tako će u utorak, 20.12 u 19 sati bit prikazan film “Specijalitet dana” s titlovima na hrvatskom jeziku. Redatelj je David Kaplan, scenaristi su  Aasif Mandvi, Jonathan Bines, a glume Aasif Mandvi, Madhur Jaffrey, Naseeruddin Shah, Jess Weixler dok su za glazbu zaduženi Stephane Wrembel i Siddhartha Khosla.

Ulaznica je 10 kuna, a kupovinu i rezervaciju ulaznica možete obaviti na blagajni kina Europa.

Sadržaj filma:

U svakome od nas čuči kuhar koji čezne za savršenim receptom kojim će oduševiti druge, i sebe. No, što kad se recept zagubi i situacija se promijeni? Samir, mladi ambiciozni kuhar u čijem su receptu zapisani svi detalji budućnosti, otkrit će što zapravo znači eksperimentirati u kuhinji i životu. Kad se Samirovu ocu, vlasniku maloga indijskoga restorana u New Yorku pogorša zdravlje, Samir će karijeru stručnjaka za francusku kuhinju zamijeniti otkrivanjem čari indijskih začina.

Sol, papar, kurkuma, čili, mašta – postat će sastavnim dijelovima njegove novopronađene slobode u kuhinji, restoranskoj i životnoj. Uz prstohvat humora i smijeha kao najvažnijeg tajnog sastojka.