Krešimir Dvorski: Od golobradih mladića do 17.000 korisnika u Hrvatskoj

Razgovarali smo s Krešimirom Dvorskim, suosnivačem i jednim od direktora NexBikea, sustava javnih bicikala. Kako je projekt započeo, u kojim sve gradovima djeluju i ima li posebnih ponuda za Advent pročitajte u nastavku chata.

Ana Tenžera
Dobro jutro. Kako ste došli na ideju za NextBike i predstavite nam svoj projekt.

Krešimir Dvorski
Jutro. Idejnog začetnika projekta, Antu Gustina, upoznao sam sasvim slučajno u ljeto 2012. kad je prezentirao ideju o pokretanju prvog sustava javnih bicikala u HR. Bilo je to na ZŠEMu, pridružio sam se njegovom timu i zajedno smo prezentaciju doradili i sasvim neočekivano pobijedili na tom prvom Startup Weekendu u Zagrebu.

Tada smo se zvali BicSic, bila je to zapravo građanska inicijativa više nego biznis i mediji su uskoro prepoznali sjb (sustav javnih bicikala) kao dobrodošlu dopunu javnom gradskom prijevozu.
Nakon Startup Weekenda uslijedile su prve medijske objave.

Ana Tenžera
Koliko bicikala nudite i na kojim se lokacijama nalaze?

Krešimir Dvorski
U Zagrebu imamo između 100 i 160 bicikala, ovisno o dijelu godine i nalaze se na 20 stanica širom grada. Osim Zagreba, Nextbike je danas prisutan u još 10 gradova u HR i u Sarajevu kao prvom gradu u regiji. Korisnik koji se registrira u bilo kojem gradu za samo 79 kn godišnje članarine Nextbike bicikle može voziti u više od 100 gradova u 20 zemalja na 4 kontinenta jer smo potpisali ugovor s Nextbike grupacijom tako da sada nudimo lokalnu uslugu koja se može koristiti globalno bez dodatne nadoplate.

NextbikeAna Tenžera
Imate li posebne ponude za Advent?

Krešimir Dvorski
Sustav ovih dana u svim kontinentalnim gradovima gasimo, samo Zadar i Šibenik rade zbog ugovora s gradskim vlastima i povoljne klime tijekom zime. S obzirom na smanjen opseg fizičkih aktivnosti, to korisnicima nadoknađujemo 24-dnevnim nagradnim natječajima tijekom Adventa. Svaki dan na našoj Facebook stranici dijelimo nagrade.

Ana Tenžera
Kakve nagrade?

Krešimir Dvorski
Kuhano vino i fritule
Majice
Godišnje članarine za Nextbike
Kotizacije za sportska natjecanja
Ulaznice za muzeje
Svašta-nešto malo, ali od srca 🙂

Ana Tenžera
Jeste li zadovoljni odazivom građana za sustav Next Bike?

Krešimir Dvorski
17.000 korisnika u HR u 3 godine i 4500 u Sarajevu u pola godine govore sve.

Ana Tenžera
Kakva je suradnja s gradskim vlastima, imate li zamjerki?

Krešimir Dvorski
Suradnju je bilo jako teško ostvariti s bilo kojim gradom kad smo bili na počecima jer nitko nije imao previše povjerenja u dva nabrijana golobrada mladića bez firme i bez ijednog bicikla.
Otkad smo pokrenuli Zagreb i Šibenik i nakon toga pustili brade, sustav je u samo dvije godine narastao na 11 gradova i sve više jedinica lokalne samouprave nas zove da i kod njih implementiramo Nextbike sustav.

Ana Tenžera
Hvala Vam puno na chatu i sretno u daljnjem poslovanju!!

Krešimir Dvorski
Hvala Vama Ana, pozdrav cijeloj redakciji i svim posjetiteljima portala. Pozivam sve zainteresirane da se na www.sjedniivozi.com.hr prijave na našu testbike opciju, 30 dana potpuno besplatnog bicikliranja koje odmah mogu početi koristiti u Zadru i Šibeniku, a na proljeće i u svim ostalim gradovima. Sjedni i vozi! 🙂

http://sjedniivozi.com.hr/
Registriraj se brzo i jednostavno OVDJE! Aktiviraj svoj račun uplatom godišnje članarine u iznosu od 79 kuna. Taj iznos odmah možeš iskoristiti kao kredit za najam bicikala. Godišnja članarina vrijedi za sve nextbike gradove u Hrvatskoj i u više od 100 gradova u svijetu!

Ana Tenžera
Hvala i sretno!! 🙂

Krešimir Dvorski
Hvala i Vama još jednom, ugodan ostatak dana, a ja letim na avion! 🙂

Ana Tenžera
Sretan put 🙂

Krešimir Dvorski
Hvala 🙂