Nakon prošlotjedne racije na koncertu, grupa “Svemir” opet nastupa

Nakon prošlotjednog prisilnog prekida koncertne promocije od strane policije u KSET-u, grupa “Svemir” odlučila je održati novu promociju albuma ”Male laži”. Promocija će se ponovno održati u Klubu studenata elektrotehnike (KSET) u utorak, 6. prosinca s početkom u 21:30 sati.
”Male laži” treći je studijski album “Svemira” koji djeluje na glazbenoj sceni posljednjih pet godina. To je vrhunski indie gitaristički pop-rock s podosta elemenata americane, a odlikuju ga kvalitetni tekstovi Zvonke Obajdin kojoj su glavni motivi ljubav, prolaznost i svakodnevica.
Na novom su albumu, uz vlastite autorske pjesme, uglazbili Tina Ujevića i “Pobratimstvo lica u svemiru”, ali i Vjekoslava Majera i njegov “Snijeg”. Uz pjesme s albuma ”Male laži” Svemir će izvesti i poneke sa svojih prethodnih studijskih albuma ”Svemir” i ”Tako jako”.

Podsjetimo, prošlog tjedna policija je prekinula događaj ne obazirući se na program i koncert grupe “Svemir” koji se odvijao u zagrebačkom klubu studenata elektrotehnike, klubu koji je, da bi bizarnost situacije bila još veća, istog dana dobio priznanje Hrvatske glazbene unije za poseban doprinos domaćoj sceni u 40 godina djelovanja. Poseban pritisak izvršen je na grupu i organizatore koncerta jer se tražilo da slučajno tu nije porezno zakinuta država. Ispostavilo se da je grupa svirala besplatno, a inspektori su utvrdili kako je 25% od nule nula čime u konačnici država nije zakinuta. Dakle potpuni promašaj akcije, dakako o trošku poreznih obveznika.