Navijamo za Sunce u Teatru &TD

Na poziv Kulture promjene SC-a multimedijski umjetnik Davor Sanvincenti zajedno s mnoštvom suradnika otvara vrata IzRadionice Solarnog sata 22. prosinca u 18:32 u dvorani SEK Teatra &TD. IzRadionica Solarnog sata višemjesečna je radionica započeta u studenom 2016. koja okuplja 20-ak hrvatskih glazbenika, multimedijalnih umjetnika, dizajnera, programera, arhitekata, studenata i entuzijasta, u cilju izrade stalne instalacije zvučnih kompozicija pogonjenih svjetlošću u Teatru &TD.

Svaka kulisa/kompozicija bit će čujna svaki puni Sunčev sat, a trajat će između 490 do 507 sekundi, odnosno onoliko koliko treba Sunčevoj svjetlosti da stigne do našeg oka na Zemlji. Na prezentaciji Iz Radionice Davor Sanvincenti i arhitektica Iva Peručić predstavit će skulpturalni dio Solarnog sata, multimedijalni umjetnik Bojan Gagić i inženjer Miodrag Gladović predstavit će multimedijalni dio instalacije, dok će ostali suradnici: Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz i Nenad Kovačić, predstaviti prve zvučne kulise u nastajanju. Predstavit ćemo i web stranice Solarnog sata, a svi će se zainteresirani moći uključiti u daljnji rad Iz Radionice Solarnog sata čije otvorenje očekujemo u prvim sunčanim danima 2017. Do tada možemo misliti, pričati, skladati i raditi zajedno na razvoju Solarnog sata – Navijamo za Sunce, participativne instalacije za neko osunčano vrijeme ispred nas.
Program počinje 22. 12. u 18:32 u dvorani SEK Teatra &TD. Ulaz je besplatan.

IzRadionica Solarnog sata Navijamo za Sunce realizira se u sklopu projekta Edukultura SC uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.