Uz pomoć virtualne stvarnosti UNICEF prikazuje najugroženiju djecu svijeta

Povodom 70. godišnjice djelovanja UNICEF-a, zagrebački Muzej iluzija ponovno će se, od 12 .prosinca, pretvoriti u Muzej realnosti koji će na tjedan dana “oživjeti” nerijetko potresnu stvarnost u kojoj žive mnoga djeca u svijetu.

Priča koja je privukla veliku pažnju javnosti 2015. godine uspješno se širi te će, uz Zagreb, Muzej realnosti ove godine, od 14.prosinca, svoja vrata otvoriti i u još dva grada – Zadru i Ljubljani.

d7k3836-e1456851004318-kopija

un018992_med-res

Uz pomoć virtualne stvarnosti, holograma, optičkih iluzija i raznih instalacija UNICEF će u Muzeju realnosti prikazati stvarnost najugroženije djece te svim posjetiteljima osigurati realno interaktivno iskustvo koje otvara nove poglede na današnji svijet, u kojemu zbog siromaštva, prirodnih katastrofa i ratnih zbivanja teško žive milijuni osoba, među kojima je veliki broj djece.

unicef_mr2016_70-godinaunicef_mr2016_bolesti
Ovogodišnje izdanje donosi nove interaktivne eksponate koji nude uvid u svakodnevicu koja je u potpunoj suprotnosti od svijeta iluzija, a fokus će biti na aktualnim temama.

Ulaskom u Muzej realnosti posjetitelji će tako imati prilike uz pomoć tehnologije virtualne stvarnosti s Ewanom McGregorom posjetiti selo u Keniji, ući u UNICEF-ov vremeplov i upoznati se s postignućima za djecu u zadnjih 70 godina,kročiti u rudnik u kojem rade djeca, zaigrati računalnu igru za slijepe i prolistati foto-album vjenčanja djevojčica mladenki.Također, moći će otvoriti i vrata sobe gladi, pogledati kako izgleda škola nakon uragana,pokušati naći izlaz iz medijskog labirintai čuti “beskonačna svjedočanstva” o traumama koje je teško zaliječiti.

unicef_mr2016_djeca-vojnici

unicef_mr2016_djecji_brakovi2

Posjetitelji Muzeja mogu saznati više o tome kako UNICEF pomaže najugroženijoj djeci te se aktivno uključiti u program Čuvari djetinjstva i podržati stvaranje boljeg, sigurnijeg i pravednijeg svijeta za djecu.

Muzej realnosti održava se uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

Radno vrijeme: Zagreb:
12.12. od 12 do 22 sata
13.-18.12. od 9 do 22 sata

Zadar:
14.12. od 12 do 20 sati
15.-18.12. od 10 do 20 sati

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a preporučena dob za posjetitelje Muzeja je iznad dvanaest godina.