U predstavi Hoerspiel utonite u tajnu radija

-U ovim sve manje spojivim vremenima, spojimo se malo dalje od varljivih šarenih kuglica i kupovnih moći, utonimo u tajnu medija koji je na samim svojim počecima bio poput autentičnog božićnog misterija. Vremenima unatoč, nudio je nadu. -tako organizatori predstave Hoerspiel pozivaju da dođete u Kuću Arko, u Basaričekovu 24, 28.12. u 20 sati, 29.12. u 18 sati ili 30.12. u 17sati na izvedbu ove male igre za slušanje i gledanje.

Hoerspiel: mala igra za slušanje i gledanje Pavlice Bajsić Brazzoduro je predstava koja govori o samim počecima radija, o vremenu kada su tada vrlo popularne radio-drame išle uživo iz studija, s glumcima, glazbenicima i maherima za rekonstrukciju potrebnih šumova i atmosfera.

image1

Zadivljena, a ponekad i sumnjičava publika se tih večeri okupljala oko radija, tog bežičnog misterija, kao nekada oko ognjišta, uhom naslućujući a u glavi stvarajući jedan sasvim novi svijet. Osim kao jedinstvena kazališna priča o radiju samom, “o malim ljudima unutar radijske kutije”, Hoerspiel na jedan neobičan način evocira i duh Zagreba iz vremena između dva svjetska rata, ali i kasnije.

I dok je 1973. godine, u dokumentarnoj radio-drami Ad Libitum, Zvonimira Bajsića i suradnika, jedna baka izrazila želju da ljudi koje ona čuje na radiju izađu od tamo i dođu podijeliti ručak s njom, u Hoerspielu radio poziva vas da uđete u njega. Bez ručka ali uz čašicu domaće rakije.

Nastupaju: Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Ivana Rushaidat, Ljubica Letinić,
Dino Brazzoduro, Matija Antolić, Ante Perković, Ivan Zelić/Ivor Plužarić, Nina Bajsić i Pavlica Bajsić Brazzoduro.