Samobor postaje sve poželjnija turistička destinacija

SONY DSC

Iz Turističke zajednice grada Samobora najavljuju širenje turističke ponude.
Razgovor: Martina Paladina, direktorica Turističke zajednice grada Samobora.

U tijeku je Advent u Samoboru, a pred nama su Božić i Nova godina. Što ste pripremili za ovo, za sve građane posebno razdoblje?

Advent u Samoboru je krenuo 26. studenoga i traje sve do 30. prosinca. U tijeku je Božićni sajam, u kojem sudjeluju samoborski izlagači koji su se kroz godinu pripremali za ovu božićnu prodaju. Novitet je bolje uređenje i organizacija samog sajma te bogat popratni program, koji, osim glazbe, uključuje dječje predstave i radionice, što će najviše razveseliti mališane, ali jednako tako i odrasle, koji će moći provesti ugodno vrijeme na sajmu. Iznimno dobru suradnju ostvarili smo s Udrugom Samoborska češnofka i tvrtkom Igo-Mat, koje su pripremile i novu gastronomsku deliciju “češnofka to go”, temeljenu na našoj staroj tradiciji. Poboljšanja u odnosu na prošlu godinu su vidljiva pa je stoga i zadovoljstvo posjetitelja veće. Nakon toga očekuje nas dvostruki doček Nove godine na Trgu.

Što će se sve događati na glavnom trgu zadnjeg dana u godini?

Osim tradicionalnih božićnih koncerata i puno drugih događanja tijekom prosinca te živih jaslica, koje će se moći vidjeti sve do Tri kralja, s novogodišnjim programom krećemo u prijepodnevnim satima. Od 10 ujutro do 14 sati trajat će program za djecu uz Laboratorij zabave, a u podne organiziramo doček za naše najmlađe sugrađane uz nastup Ivane Marić, dok ćemo u večernjim satima Novu godinu tradicionalno dočekati uz Krivi smjer i građane počastiti kuhanim vinom i već spomenutom “češnofkom to go”, koju ćemo također dijeliti besplatno i u jutarnjim satima.

Koje novitete nam spremate za sljedeću godinu?

Već tijekom ove godine krenuli smo s većom produkcijom naših brošura za turiste, ali i s drugim projektima. U planu je postavljanje dodatne “smeđe signalizacije” za smještajne objekte i druge lokalitete koji udovoljavaju zadanim uvjetima temeljem Pravilnika. U proljeće će biti aktivna i nova karta biciklistčkih ruta, jer biciklisti u sve većem broju dolaze u naš grad; tu je i nova karta našeg Parka prirode, turistički vodič na 3 strana jezika, a krajem godine izlazi i nova knjižica događanja za sljedeću godinu. Sve to činimo uz velik naglasak na marketing i kratke promotivne filmove kojima prezentiramo Samobor kao zaokruženu turističku destinaciju.

Teku i pripreme za Fašnik. Što sve možemo očekivati?

Fašnik je posebna priča, kojoj posvećujemo puno pažnje. Sljedeće godine Fašnik je nešto kasnije, traje od 17. do 28. veljače. Pripremamo nove, ali oživljujemo i stare stvari koje su se pokazale vrijednima. Vraća se Fašnička putovnica, uz koju ćemo nastojati oživjeti tradiciju, ali uz nove “marketinške alate”, koji će svim posjetiteljima Fašnika omogućiti da pronađu nešto za sebe i dovesti ih u još većem broju u naš Samobor., prenosi samobor.hr.