Prije će Bandića podržati neki HDZ-ovci nego SDP-ovci

Na sve strane frcaju predviđanja o (ne)prolasku Bandićevog Proračuna za iduću godinu, što bi u konačnici značilo i njegov prijevremeni pad s trona metropole. U varijanti koju je objavio jedan portal stoji kako su vrckavi Milan Bandić i novoizabrani šef SDP-a i skupštinski potpredsjednik Davor Bernardić postigli dogovor sukladno kojem će zastupnici te stranke na sjednici 20. prosinca dići ruke za Proračun. Neće – tvrdi nam izvor blizak vodstvu SDP-a i predsjedniku te stranke, nema šanse da se takvo nešto dogodi.

Prema riječima našeg izvora iz SDP-a, ali i onoga iz HDZ-a – veća je vjerojatnost da neki skupštinski HDZ-ovci okrenu leđa Andriji Mikuliću i podrže Bandićev Proračun nego da netko iz SDP-a takvo nešto učini. Brojni HDZ-ovci namješteni su na unosna radna mjesta u Zagrebačkom holdingu, poput Maria Župana koji je ušao u Nadzorni odbor te gradske tvrtke, novopečenog holdingovca Ivana Čelića ili Stanka Gačića koji je dobio Tržnice Zagreb, podsjeća naš HDZ-ov izvor. Osim toga, dodaje, usprotiviti se Mikulićevoj odluci o nepodržavanju Proračuna ne znači usprotiviti se predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću jer Mikulić, rekli smo već u ranijem tekstu, nastupa na svoju ruku. Nema podršku vrha stranke, gubi podršku sve većeg broja gradskih HDZ-ovaca, a sve su mu hladniji odnosi, tvrdi nam naš izvor, i s mentorom Milijanom Brkićem.

Andrija Mikulić

Razlog više da bi neki skupštinski HDZ-ovci mogli Mikuliću okrenuti leđa je daljnje njihovo zapošljavanje, pa nam tako izvor(i) potvrđuju da jednoga od njih čeka mjesto zamjenika voditeljice ZET-a. Sve je spremno, HDZ-ovac samo mora potpisati ugovor i već sutra može biti druga osoba Zagrebačkog električnog tramvaja. Doznajemo da se radi o skupštinskom zastupniku Pere Semrenu.

U SDP-u, s druge strane, tvrde kako Bandićev predizborni Proračun ni u snu ne misle podržati. Nisu ga, podsjećaju, podržali ni prošle godine, a svakako ga ne misle podržati ove kada je on, dodaju, jasno rađen da bi Bandiću pomogao donijeti još jednu izbornu pobjedu.