Veseli mališani u Klovićevim dvorima dočekali omiljenog Djeda Mraza

Najpoznatiji djedica i najpoznatiji Finac na svijetu, Djed Mraz, završio je svoj dvodnevni posjet Zagrebu, gradu s najboljim europskim adventom i za kraj posjetio Advent u Klovićevim dvorima koji je sa svojim poznatim „okvirom za slikanje“ napravio idealnu božićnu kulisu za fotografiranje djece s najpoznatijim Fincem na svijetu. Stotine mališana nije krilo oduševljenje posjetom najdražeg djedice te mu je spremno otkrivalo svoje najveće tajne – božićne želje.

Nakon što je prvi dan svojom kočijom obišao advente u centru grada, Djed Mraz je drugi dan svog boravka u Zagrebu odlučio posjetiti Gornji grad i tako razveselio najmlađe na čak tri lokacije. U trenutku kad je Djed Mraz sišao iz svoje kočije i kročio na zasnježeni Plato Gradec Adventa u Klovićevim dvorima, čarolija božićnog duha ugrijala je sve prisutne. Nakon uvodnog pozdrava Djeda, djeca su jedva dočekala ispričati mu koliko su bili dobri, fotografirati se s njim i vratiti kući s najljepšom adventskom fotografijom i divnom uspomenom, a prije odlaska im je bradati djedica, koji je dobio nekoliko pisama, poručio kako je bitno biti dobar iako to ponekad nije lako.

Nakon boravka u glavnom gradu, kojeg su organizirali Veleposlanstvo Finske, Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba Djed Mraz, koji nije krio oduševljenje najljepšim pogledom na grad, vraća se kući svojim sobovima, vilenjacima i Baki Mraz.