Vozačice, znate li promijeniti gumu?

3.12 od 14 do 17 sati na parkingu shopping centra “King Cross”, sve vozačice imati će priliku besplatno naučiti trikove kako najlakše promijeniti kotač ukoliko pukne pneumatik tijekom vožnje i bez pomoći u blizini ali i čuti savjete kako se brinuti za pneumatike tijekom zimskih uvjeta. Kroz cijeli proces vodit će ih vrhunski vulkanizer, a na kraju edukacije, dobiti će i simpatične diplome. Kako bi sve vozačice i prije kretanja u vožnju bile sigurne da su im pneumatici ispravni, dijeliti će se i mjerni čipovi s kojima će ih u bilo kojem trenutku moći provijeriti.

odvazi_se_osnazi_se-banner-full-1
Prema zadnjim statistikama, osobe ženskog spola sve su češći vozači, kako na dugim poslovnim putevima tako i na onim svakodnevnim od kuće do posla ili dok razvoze djecu do škole ili vrtića. Upravo te gradske relacije znaju biti i najstresnije te u prometnoj gužvi pomoć vulkanizera obično stiže prekasno. Stoga se rodila ideja da se na internacionalnom nivou organizira skup edukacija koje će pomoći vozačicama da se bez ičije pomoći upuste u promjenu kotača. Po mnogim anketama ženski vozači su poznati kao savjesniji i pažljiviji sudionici prometa pa se očekuje velik odaziv.
Ova akcija, u organizaciji portala Gume.com.hr, održala se u Austriji, Srbiji, Rumunjskoj, a slijedi i u Sloveniji te je nastavak na dosadašnje godišnje edukacije za sigurnost vozača u prometu.