Dubravko Peroš: Igrališta i vrtići prioriteti su u Podsusedu i Vrapču

Dubravko Peroš (SDP)

Što donosi povećanje sredstava za mjesnu samoupravu? Više malih komunalnih akcija, više pokrpanih ulica, uređenih parkova, postavljenih klupa. O svemu tome u “Jutarnjem chatu” razgovarali smo s Dubravkom Perošem, predsjednikom Vijeća Gradske četvrti Podsused-Vrapče.

Dobro jutro. Koliko će Vaša Gradska četvrt ove godine imati novca na raspolaganju obzirom na povećanje sredstava za mjesnu samoupravu i koji su prioriteti za uređivanje?

Što se tiče sredstva za male komunalne akcije u 2017. godini, ona će biti na razini iz 2016. godine (otprilike 14 milijuna kuna), a povećanje se odnosi na program održavanja koji preuzimamo od Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Prioriteti su nastavak izgradnje objekata mjesne samouprave u Gajnicama, uređenje 10 dječjih igrališta, postavljene ograda oko dječjih vrtića u Gornjem Vrapču i Vrapču, izgradnja 4 workout parka, uređenje igrališta odbojke na pijesku u Podsusedu, postavljene ograde oko SRC Ponikve, uređenje okoliša i sportskih terena u svih šest osnovnih škola u GČ, uređenje 20 zelenih otoka.

Što se sve lani napravilo?

Započeli smo izgradnju objekata mjesne samouprave u Gajnicama, uredili 8 dječjih igrališta, 5 sportskih igrališta, 5 parkova, 8 ulica, 15 zelenih otoka, na 40 autobusnih stajališta postavili smo klupe.

Što je u GČ Podsused-Vrapče problematično, a što se ne može riješiti novcem za male komunalne akcije odnosno čime bi se Grad trebao pozabaviti?

Investicije koje su ostale od strane Grada: Izgradnja vodovoda u naselju Jarak, uređenje Podsusedskog trga, izgradnja nogostupa i uređenje kolnika u ulicama Karažnik i Huzjanova, uređenje tržnice Vrapče, sanacija sustava oborinskih voda u podvožnjaku Škorpikova.

Sada malo politike. Kako komentirate Bandićevo povećanje sredstava za mjesnu samoupravu?

Povećanje sredstva je dobar smjer jer ćemo imati priliku odraditi više akcija koje su neophodne u gradskoj četvrti.

A odustajanje od povećanja naknada čelnicima i članovima vijeća GČ i MO?

Što se tiče naknada treba prvenstveno odrediti jasne kriterije te na osnovu njih i naknadu. 

Riječ za kraj…

Treba se zalagati za veći stupanj decentralizacije i transparentnost u radu lokalne samouprave.