Iz udruge B.a.B.e. tvrde da nisu znali za zlostavljanje Tončike Lalovac

Boris Laovac
Zagreb, 01.10.2015 - Sjednica Vlade RH. Na fotografiji je Boris Lalovac. foto HINA/ Daniel KASAP / dk

Udruga B.a.B.e. oglasila se o slučaju zlostavljanja Tončike Lalovac koju je, kako je navela u emisiji Bujica, zlostavljao suprug, potpredsjednik SDP-a i bivši ministar financija Boris Lalovac. Osim sada već bivšeg supruga, gospođa Lalovac spomenula je i ovu udrugu rekavši da joj nisu željeli pomoći, iako im se obratila za pomoć.

Između ostalog, Tončika Lalovac je u Bujici rekla i da je Udruga B.a.B.e., umjesto njoj, odvjetnicu Natašu Pećarević “dodijelila” njenom suprugu.

Udruga B.a.B.e. osporava te navode tvrdeći kako odvjetnica Nataša Pećarević niti jest niti je ikada bila pravna savjetnica ili suradnica udruge. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Udruga B.a.B.e. osporava navode iznesene u emisiji Bujica emitiranoj 11. siječnja 2017. godine.

Pozivajući se na izjave gospođe Tončike Anastasije Lalovac iznesene u razgovoru u spomenutoj emisiji, želimo istaknuti da odvjetnica Nataša Pećarević nije pravna savjetnica niti suradnica udruge B.a.B.e. niti je to ikad bila.

Nadalje, ne možemo potvrditi niti opovrgnuti tvrdnju da je gđa. Lalovac zatražila pomoć od udruge B.a.B.e jer nije evidentirana imenom i prezimenom u našoj evidenciji korisnica/ka pravnog savjetovanja. Moguće je da nam se za pravni savjet obratila putem telefona kao anonimna osoba, kao što je i sama navela u rečenoj emisiji. U tom slučaju je pravni savjet i dobila, kao i svaka druga osoba koja nam se anonimno obrati. Sasvim je jasno da na anonimne prijave ne možemo reagirati putem medija s obzirom da nam nije poznat identitet osobe.

Udruga B.a.B.e. stoji na raspolaganju svim građankama i građanima za pružanje besplatne pravne pomoći u vidu davanja pravnih informacija i pravnog savjetovanja. Pozivamo sve kojima je takva pomoć potrebna, uključujući i gđu. Lalovac, da nam se obrati na telefon 01 4663 666 – stoji u priopćenju udruge B.a.B.e.

Nejasno je zašto Sanja Sarnavka, voditeljica udruge B.a.B.e., nije ni na koji način željela komentirati navedeni slučaj uz obrazloženje da ne želi sudjelovati u emisiji Velimira Bujanca iako joj je ovaj pokušavao objasniti da bi u takvim situacijama “ratnu sjekiru” trebalo staviti na stranu i pokušati pomoći zlostavljanoj ženi odnosno pred lice pravde dovesti zlostavljača.

Supruga Borisa Lalovca: Zlostavljao me, no nikoga nije bilo briga

Boris Lalovac: Navodi moje supruge su potpuna neistina