Odsad ćete besplatno surfati u tramvajima ZET-a

Zagrebački holding putem svoje podružnice koja se bavi javnim prijevozom, ZET, provodi pilot-projekt u sklopu kojega je besplatno spajanje na bežični Internet moguće u tri tramvaja koja često mijenjaju linije, a sve kako bi se u prvoj fazi provjerila zainteresiranost putnika za ovu uslugu.
Holdingovu odnosno ZET-ovu novotariju, prenosi vecernji.hr, u posljednjih je tjedan dana, koliko su tramvaji s besplatnom mrežom u prometu, isprobalo oko 15 tisuća putnika, a upravo oni upisali su i prve statistike.
Prvi podaci pokazuju kako su putnici za vrijeme vožnje najčešće pristupali društvenim mrežama, dopisivali se putem Vibera i WhatsAppa, te čitali razne novinske portale. Najčešći korisnici su putnici mlađe dobi, većinom školarci, za koje je čak primijećeno i da se uz pomoć pokaza voze gradom u krug ne bi li duže mogli ostati online.
Eksperimentalni tramvaji s besplatnim pristupnim Wi-Fi točkama obilježeni su naljepnicama s unutrašnje strane, koje putnicima daju do znanja kako se mogu koristiti novom uslugom ZET-a. Ovaj projekt nastao je kao suradnja Grada, Holdinga i Turističke zajednice Zagreba.
– Besplatan pristup Internetu dostupan je svima u vozilu, a plaćena karta ili posjedovanje pokaza nije uvjet za njegovo korištenje – poručuju iz ZET-a.
Osim u tramvajima, besplatne će se pristupne točke uskoro naći i na najfrekventnijim stajalištima. Za početak, jedna je instalirana na okretištu Ljubljanica, a u pogon će biti puštena sljedećega tjedna.