Bandić osuđuje vandalski čin i traži što bržu istragu

Nakon vijesti o napadu suzavcem u noći sa subote na nedjelju u zagrebačkom klubu “Super Super” na Radničkoj cesti u kojem se održavao LGBT party gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, uz osudu ovoga vandalskog čina kojim se udara na duh tolerancije, poštivanja različitosti i slobode uopće, traži i što bržu istragu koja bi počinitelja ili počinitelje što prije privela k licu pravde.

U priopćenju navodi:

– Ovaj gnjusni vandalski čin pokušaj je udara na na sve one vrijednosti kojima se kao Grad i kao Zagrepčanke i Zagrepčani ponosimo, a to su poštivanje ljudskih prava, razumijevanje i tolerancija različitosti. Zagreb je grad koji se ponosi svojom otvorenošću, multietničnošću, multikonfesionalnošću i multikulturalnošću. U njemu ima mjesta za sve koji misle i rade različito poštujući druge i drugačije. Ovaj čin ne može promijeniti sliku Zagreba i ono što mi jesmo, može nas samo učvrstiti u nastojanju da našu zajednicu gradimo na demokratskim i općim ljudskim vrijednostima i da čuvamo dostojanstvo svakoga čovjeka. Od nadležnih hrvatskih institucija tražim i molim ih da počinitelja ili počinitelje što prije privedu k licu pravde.

Ministarstvo unutarnjih poslova vrši izvide i poduzima ostale zakonom propisane radnje nakon kojih će o motivima i načinu izvršenja izvijestiti javnost, stoji pak u izjavi iz Vlade RH.

– Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje jutrošnji incident u zagrebačkom noćnom klubu u Trnju.
Ministarstvo unutarnjih poslova vrši izvide i poduzima ostale zakonom propisane radnje nakon kojih će o motivima i načinu izvršenja izvijestiti javnost. Vlada Republike Hrvatske odlučno će se suprotstaviti svakom obliku nasilja i govora mržnje, rasne, vjerske i spolne diskriminacije u borbi za jednakost, ljudsko dostojanstvo i sigurnost svih naših građana. Vlada očekuje da se što prije pronađu počinitelji i utvrdi njihova odgovornost.