Livada na Jarunu u punoj dužini i širini, postavlja se pomična ograda

Livada za pse, Jarun

Vlasnici kućnih ljubimaca koji uživaju u šetnjama Jarunom ipak će dobiti livadu ograđenu u punoj dužini i širini, kakva je bila i prije uklanjanja ograde. Kako je portal Dalje već pisao, ograda na livadi omeđenoj ulicama Hrvatskog sokola i Hrgovići te Aleje Matije Ljubeka prije nekoliko godina nije vraćena nakon obilježavanja Dana Oružanih snaga, a prije nekoliko dana kada su postavljeni stupovi za ogradu, površina omeđene livade bila je znatno smanjena.

Građani protiv smanjivanja površine livade za kućne ljubimce
 

Međutim, u utorak popodne HNS-ov Tomislav Stojak, koji se već ranije zalagao za vraćanje ograde na ovu livadu, našao se s predstavnicima Ustanove za upravljanje sportskim objektima i SRC Jaruna te je izvijestio kako je s njihove strane iskazana dobra volja i želja da se livada vrati u stanje u kakvom je bila prije zadnjeg skidanja ograde.

– To znači da će se u punoj dužini i širini, kao što je i bilo nekada, postaviti pomična ograda koja se može maknuti svaki puta kada će se na Jarunu održavati različite manifestacije na tom prostoru. Hvala Marinku Tomiću, Robertu Pavičiću i Alekseju Puninskom na brzoj i kvalitetnoj reakciji, razumijevanju situacije i želji da se stvar oko ograde i prostora za slobodno šetanje pasa riješi na zadovoljstvo svih. Naravno, najviše hvala Kristini Bertović i Kristijanu Petroviću koji su sve to pokrenuli i bili uporni čitavo vrijeme – napisao je Stojak na Facebook profilu Zagrebački razgovori.