Spoj enogastronomije i nautike na dosad najvećem sajmu Nautika na Velesajmu

Početak poslovne godine na Zagrebačkom velesajmu već tradicionalno započinje sa Zagrebačkim sajmom nautike. Njegovo 26. Izdanje održat će se od 22. do 26. veljače 2017.

Za ovu godinu organizatori su pripremili velike novosti: najveće izdanje Nautike u posljednjih sedam godina u čak šest paviljona i najveći brod ikada izložen na Nautici. Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea 56 dugačkom 17 metara.

„Ploviti, otkrivati, živjeti“  slogan je sajma Nautike, kojim posjetitelje vode u salonsku postavu vrhunske ponude više od 100 plovila iz Hrvatske i inozemstva: jahti, glisera, čamaca, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za ronjenje, jedrenje i druge sportove na vodi.

Jedini kontinentalni sajam nautičke branše u Hrvatskoj odlikuje se poslovnom profiliranošću. Vrijednost sajma prepoznali su i hrvatski brodograditelji kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo, oduševljava posjetitelje i buduće nautičare.

Prošlogodišnja brojka od 25.582 posjetitelja dokazuje i pozicionira Zagrebački sajam nautike kao središnje mjesto susreta nautičke branše u Hrvatskoj i regiji.

Uz sajam Nautika održava se i HOTEL&GASTROTEH, 9. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija te Vinovita koja će upotpuniti ponudu uz prezentacijski segment kroz kušanje i degustaciju, a u cilju promocije i prodaje hrvatskih vina.