Gradonačelnik poziva Zagrepčane na 3D projekciju nove sljemenske žičare

Deset godina otkako je umirovljena sljemenska žičara, počela je gradnja nove, čija će početna stanica, kad sve bude gotovo, biti okretište tramvaja Dolje, a posljednja Vidikovac. Kako će sve izgledati, pogledati se može u petak u 21 sat na spomenitom okretištu, uz prigodan program. Prikazana će tada, naime, biti 3D projekcija nove sljemenske žičare, a svemu će nazočiti i gradonačelnik Milan Bandić koji tom prigodom Zagrepčane poziva da mu se pridruže i zajedno pogledaju projekciju.

Drage Zagrepčanke, dragi Zagrepčani

pozivam vas da u petak, 31. ožujka  u 21,00 sat budete na tramvajskome okretištu Dolje Gračani, na mjestu polazišta nove zagrebačke žičare.

Uz prigodni program predstavit ćemo novu žičaru vizualiziranu u filmskoj 3D animaciji.

Kako znate, radovi na pruzi od Mihaljevca do Dolja već su započeli, ostatci konstrukcije stare žičare se ruše, trasa se čisti, a u tijeku su pripreme za buduću zagrebačku i sljemensku ljepoticu koja će u punome sjaju  zasjati 1. kolovoza iduće godine.  Natječaj za opremu nove žičare u vrijednosti od 142 milijuna kuna raspisali smo još 13. ožujka, a  14. travnja ponude se otvaraju.

Zagreb i Sljeme spajamo novim, suvremenim i atraktivnim prijevozom koji na zadovoljstvo svih nas i naših sve brojnijih gostiju iz zemlje i svijeta, čuva naša gradska pluća i naše  zdravlje.

Veselim se našemu susretu – stoji u pozivu gradonačelnika Milana Bandića.