Hrvoje Franušić: “Vrijeme je da se ljudi probude, da se odluče za prave promjene”

Razgovarali smo s Hrvojem Franušićem, potencijalnim kandidatom za zagrebačkog gradonačelnika. Potencijalnim jer iza njega, kako kaže, ne stoji stranačka mašinerija, ne stoje razni moćnici i novac pa je pitanje hoće li uopće prikupiti 5 000 potpisa kako bi se kandidirao. Nada se da da će u tome uspjeti jer nudi nešto novo, drugačije od svih ostalih.

Nudi čist obraz, poštenje i riječ. Da pobjedi, odrekao bi se polovice gradonačelničke plaće u korist malog poduzetništva. Na čelu Zagreba bio bi cijeli mandat bez želja da se kandidira za nešto drugo, što većina političara radi. U koštac bi se odmah uhvatio s otpadom i prometom kojim je, kaže, zagušen centar Zagreba. Osnovao bi i Gradski ured za budućnost na čijem bi čelu bio pročelnik za budućnost čija bi uloga bila, doslovno, gledati u budućnost – planirati Zagreb za 10, 50 ili čak 100 godina.

Franušić velike projekte ne obećava jer ne zna kakvo je stanje gradske blagajne. Ne želi, kaže, biti jedan od onih koji obećavaju brda i doline, bez da zna s čime raspolaže.

Više u intervjuu!!